İstihdama dair eğitim işbirliği!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, tekstil ve moda tasarımı bölümlerinde eğitim alan öğrencilere hem staj yapabilme hem de iş imkanı sağlayacak "Eğitim İşbirliği ve İstihdam" protokolünü imzaladı.

Haberler 31.07.2021 - 09:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Protokol ile tekstil teknolojisi ve moda tasarm teknolojileri alanlarnda eitim gören örencilerin; Güneydou Tekstil Sanayi ve nsanlar Dernei (GÜNTAD) bünyesinde bulunan iletmelerde beceri eitimi almalar, iletmelerin ihtiyaçlar dorultusunda i ba eitimi almalar, mezun olacak örencilerin de istihdam amaçlanyor.

PROTOKOL MZALANDI

Protokol imza töreninde konuan Karalolu, Diyarbakrn tekstil üretiminin her safhasnda var olduunu ve tekstile dönük hammadde üretiminde ülke genelinde üçüncü srada yer aldn söyledi.

Yetimi insan gücünün sektör için önemli olduuna iaret eden Karalolu, Meslek liseleri ve teknik liselerde okuyan örencilerimiz var. Hem tekstil alannda hem de moda tasarm alannda. ki alanda okuyan örencilerimizin kolaylkla staj yapabilecekleri i yeri bulmalar hem de okuldan mezun olur olmaz i bulabilmeleri çok önemli. dedi.

Gençlerin meslei olmad zaman i bulmakta zorlandn dile getiren Karalolu, gençlerin meslek sahibi olmasyla istihdama kavumalarnn, i bulmalarnn kolay hale geleceini kaydetti.

Karalolu, imzalanan protokol ile l Milli Eitim Müdürlüünce mesleki anlamda yetitirilen örencinin, sektörde yatrmlar bulunan i insanlarnn yer ald bir kurulu olan GÜNTAD bünyesinde bulunan iletmelerde staj ve i imkan bulacan aktard.

Ana Sayfaya Git