İstihdama dair eğitim işbirliği!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, tekstil ve moda tasarımı bölümlerinde eğitim alan öğrencilere hem staj yapabilme hem de iş imkanı sağlayacak "Eğitim İşbirliği ve İstihdam" protokolünü imzaladı.

İstihdama dair eğitim işbirliği!

Protokol ile "tekstil teknolojisi" ve "moda tasarım teknolojileri" alanlarında eğitim gören öğrencilerin; Güneydoğu Tekstil Sanayi ve İş İnsanları Derneği (GÜNTİAD) bünyesinde bulunan işletmelerde beceri eğitimi almaları, işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda iş başı eğitimi almaları, mezun olacak öğrencilerin de istihdamı amaçlanıyor.

PROTOKOL İMZALANDI

Protokol imza töreninde konuşan Karaloğlu, Diyarbakır'ın tekstil üretiminin her safhasında var olduğunu ve tekstile dönük hammadde üretiminde ülke genelinde üçüncü sırada yer aldığını söyledi.

Yetişmiş insan gücünün sektör için önemli olduğuna işaret eden Karaloğlu, "Meslek liseleri ve teknik liselerde okuyan öğrencilerimiz var. Hem tekstil alanında hem de moda tasarım alanında. İki alanda okuyan öğrencilerimizin kolaylıkla staj yapabilecekleri iş yeri bulmaları hem de okuldan mezun olur olmaz iş bulabilmeleri çok önemli." dedi.

Gençlerin mesleği olmadığı zaman iş bulmakta zorlandığını dile getiren Karaloğlu, gençlerin meslek sahibi olmasıyla istihdama kavuşmalarının, iş bulmalarının kolay hale geleceğini kaydetti.

Karaloğlu, imzalanan protokol ile İl Milli Eğitim Müdürlüğünce mesleki anlamda yetiştirilen öğrencinin, sektörde yatırımları bulunan iş insanlarının yer aldığı bir kuruluş olan GÜNTİAD bünyesinde bulunan işletmelerde staj ve iş imkanı bulacağını aktardı.

Kaynak: Diyarbakır Söz