İstiklal şairi Mehmet Akif için anma haftası

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme ile 20-27 Aralık, Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası ilan edildi.

Haberler 26.09.2019 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çileri, Milli Eitim ile Kültür ve Turizm Bakanlklarnn mütereken çkard yönetmelikle 20-27 Aralk, Mehmet Akif Ersoyu Anma Haftas ilan edildi.

stiklal Marnn Kabul Edildii Günü ve Mehmet Akif Ersoyu Anma Günü Hakknda Yönetmelikte Deiiklik Yaplmasna Dair Yönetmelik, Resmi Gazetenin bugünkü saysnda yaymland.

Yeni düzenlemede, anma etkinliklerinde her yl belirlenecek tema, yürütme kurullarnn oluumu ve üye verecek birimler, yarmalarn kapsam gibi konularda güncelleme yapld.

Ayrca, Mehmet Akif Ersoyun 20 Aralk doum günü, 27 Aralk ölüm günü olmasndan dolay her iki günü de kapsayacak bir hafta boyunca vatan airinin anlmas hedeflendi. Bu kapsamda, 20-27 Aralk Mehmet Akif Ersoyu Anma Haftas ilan edildi. Bu hafta içinde Mehmet Akif Ersoy, düzenlenecek çeitli etkinliklerle anlacak.

Milli Mücadelenin amacn ve ruhunu, milletin birlik ve beraberlii ile bamszlk istek ve azmini dile getiren stiklal Marnn kabul edildii 12 Mart günü ile 20-27 Aralk Mehmet Akif Ersoyu Anma Haftas etkinliklerine, kitlelerle birlikte ve sistemli bir ekilde tüm kamu kurum ve kurulular ile yurt d temsilcilikleri ve sivil toplum kurulularnn katlm salanacak.

Ana Sayfaya Git