Kışanak ve tuncel Hakim karşısında!

Yargıtay 5. Ceza Dairesince, güvenlik gerekçesiyle Malatya Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verilen, eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Kışanak ve DBP Eş Genel Başkanı Tuncel hakkında açılan davanın ilk duruşması, yarın Yakınca Spor Salonu'nda yapılacak.

Haberler 21.04.2017 - 07:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Diyarbakr Büyükehir Belediye Bakan Gültan Kanak ve DBP E Genel Bakan Sebahat Tuncel hakknda açlan ve güvenlik gerekçesiyle Malatya Ar Ceza Mahkemesinde görülmesine karar verilen davann ilk durumas, yarn yaplacak.

Malatya 1. Ar Ceza Mahkemesince, FETÖnün darbe giriiminin ardndan dönemin 2. Ordu Komutan Adem Hudutinin de aralarnda bulunduu 76 sann yarglanmas için hazrlanan bin 52 metrekarelik kapal alana sahip Yaknca Spor Salonunda görülecek durumaya sanklar Kanak ve Tuncelin katlmas bekleniyor.

YARGILANMAYA BALANIYOR

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca Kanak ve Tuncel hakknda açlan dava dosyas, güvenlik gerekçesiyle nakli konusunda Adalet Bakanl Ceza leri Genel Müdürlüüne gönderilmi, talebi deerlendiren Yargtay 5. Ceza Dairesi, dosyann Malatya Ar Ceza Mahkemesine gönderilmesine karar vermiti.

ddianamede, Kanak hakknda silahl terör örgütü kurmak ve yönetmek, 41 kez terör örgütü propagandas yapmak ve kanuna aykr toplant ve yürüyülere silahsz katlarak ihtara ramen kendiliinden dalmamak suçlarndan 57 yl 6 aydan 230 yl 6 aya kadar, Tuncel hakknda da silahl terör örgütüne üye olmak ve 16 kez terör örgütü propagandas yapmak suçlarndan 23 yl 6 aydan 95 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git