Kıyafetlerini kokluyorum!

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti devam ediyor.

Haberler 27.11.2019 - 11:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 86inci gününe girdi. Gaziantepten gelen Cennet Kavakl yapt açklamada, 2015te usta birliine giderken Tunceli Pülümür yolunda PKKl teröristlerce kaçrlan asker olu Adil Kavaklya (24) kavuuncaya kadar eylemini kararllkla sürdüreceini söyledi.

Evladn istemekten vazgeçmeyeceini dile getiren Kavakl, öyle konutu: Olumu çok özledim. Bugün 85inci gün, 85 yl da olsa evladmz almadan buradan kalkmayacaz. nallah olum sa salim gelir. Olumun kokusunu, konumasn özledim. O bana anneciim diyerek boynuma sarlrd. Olumun her eyini özledim. Bazen yemek yaparken Adil bu yemei çok severdi. diyorum. Ondan sonra yiyemiyorum. Aklmdan hiç çkmyor. çou zaman onun sevdii yemekleri olum yanmda olmad için yapmyorum.

PKK ve HDPye tepkisini dile getiren Kavakl, nallah bundan sonra hiç bir annenin ve babann yürei yanmaz. Bir vatanmz, bir bayramz var. Önce Allah sonra vatan. nallah biter ve zafer bizim olur. dedi.

- PKKdan korkmuyorum

Daa 5 yl önce kaçrlan olu Roat için Hakkariden gelen anne Necibe çiftçi ise evlad gelinceye kadar oturma eylemini sürdürmekte kararl olduunu söyledi.

Büyük olu Sami çiftçinin de terör örgütüne destek vermedii için 2017de PKKllarca köyden kaçrlarak katledildiini anmsatan çiftçi, çocuumu almadan buradan kalkmayacam. dedi.

Anne Necibe, kaçrlan olu Roat için oturma eylemini sürdüreceini belirterek, HDP bizi temsil etmiyor. Bizi temsil etseydiler çocuumuzu daa götürürler miydi? çocuklarmz kandrrlar myd? 8. snfta okuyan, liseye geçecek çocuu yaz tatilinde zorla daa kaçrrlar myd? ifadelerini kulland.

çiftçi, sözlerini öyle sürdürdü:

PKKdan korkmuyorum. Onlardan korksaydm buraya gelmezdim. Onlar benim iki yavrumu, güya benim için öldürmüler, birisini daa kaçrdlar, birisini de ehit ettiler. çim yanyor, her gün bir frnda ekmek nasl piiyorsa benim içim de öyledir. Burada ölürsem,Türk bayra üstüme örtüp ehitlie defnetsinler. Ben çocuumu almayana kadar buradan kalkmam.

çocuunu çok özlediini anlatan çiftçi, çocuumun kyafetleri valizde her gün onlar çkarp kokluyorum. Gece yatana kadar kokusu burnumda. Yatan da daha ykamadm, her gün yatan kokluyorum. dedi.

- çocuklarmz gelsin temiz yataklarnda uyusun

Tüm annelerin kendilerine destek vermesini isteyen çiftçi, unlar dile getirdi:

Bütün anneler gelin buraya, dik durun çocuklarmz isteyelim. çocuklarmz o rezillikten, pislikten, o bitlerin içinden çksn. çocuklarmz gelsin temiz yataklarnda uyusun. emdinlide tandm annelere telefon açp buraya çaryorum. Siz de gelip çocuklarnza sahip çkn. Bugün 85 gündür buradaym 85 sene de sürürse devam edeceim. Ölene kadar buradaym. Eer ölürsem de Türk bayran üstüme örtün beni ehitlik mezarlna götürsünler. Ben Türk bayrann altnda yayorum.Türk bayrann altnda da öleceim.

Olu Vedat için eyleme katlan baba ehmus Kaya ise çocuuna kavuuncaya kadar eylemini sürdüreceine iaret ederek, Ben Kürtüm ama bu bayran altnda yaamaktan mutluyum. diye konutu.

Ana Sayfaya Git