Kızıltepe'de sivillere saldırdı

Suriye sınırındaki siviller yine hedef alındı. Kızıltepe'deki sivilleri hedef alan havan topu saldırısında iki sivil kişi şehit oldu. Şehit olan amca ve yeğen, bu yıl satın aldıkları tarlada toprağa verildi.

Haberler 16.10.2019 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Silahl Kuvvetlerinin yürüttüü Bar Pnar Harekat sürerken, Suriyenin Haseke kentine bal Derbesiye kasabasnda PKK/YPGli teröristler tarafndan Mardinin Kzltepe ilçesine bal krsal Talca Mahallesine havanl saldr düzenlendi. saldrda ehit olan amca ve yeen, bu yl satn aldklar tarlada defnedildi.

Türkiyenin güney snrnda oluturulmaya çallan terör koridorunu yok etmek, bölgeye bar ve huzur getirmek amacyla Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) balatlan Bar Pnar Harekat devam ediyor.

EHTLERE GÖZYAI

PKK/PYD-YPG mensuplarnca, Suriyede igal altnda bulundurduklar bölgeden Mardinin Kzltepe ilçesinin Talca ve Otluk krsal mahallelerine siviller hedef alnarak atlan havan ve roket mermilerinin isabet etmesi sonucu ehit olan Halil Türkolu ve yeeni Bedran Türkolunun cenazesi yaknlar tarafndan Mardin Devlet Hastanesinden alnarak, Hamidiye Camisine getirildi.

ehitlerin cenazesi, klnan namazn ardndan saldrnn gerçekletii Talca Mahallesinde bu yl satn aldklar tarlada dualar eliinde topraa verildi.

Saldrda, bir olu ehit olan ve bir olu yaralanan anne Fatma Türkolu, Kürtçe at yakt.

DEVLETE DUA ETT

Talca Mahallesi Muhtar Emin Karadeniz, aclarnn çok büyük olduunu, 2 ehitleri ve yarallarnn bulunduunu belirterek, öyle konutu:

ehitlerimizi defnettik. Köylümüz, akrabamz ve ayn zamanda can yoldamzd. çok yakn samimi bir arkadamzd. Allah rahmet eylesin. çok üzgünüz. Allahtan rahmet diliyorum, geri kalan hastalara acil ifalar dilerim. Devletimizin yanndayz, hem de arkasndayz. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin.

YARALIYA GDERKEN

Buarada, Yarallara yardma giden vatandalara da havan topu atld ortaya çkt. Görgü tanklarndan Mehmet Maruf Karadeniz, sabah saatlerinde bir ses geldiini ve Suriye tarafndan köylerine at yapldn söyledi. Karadeniz, Orada yarallar vard, yarallara yardma giden kalabalk bir kitle oldu, o esnada 2nci at oldu, köyü boaltma ve yarallar hastaneye kaldrmaya çaltk. Yaklak 7-8 tane havan at oldu, bizde gereken mercileri aradk araç gönderdiler, köyü boalttk. 2 ehidimiz, 12 yaralmz var, bazlar hafif bazlarnn durumu ar. nallah onlara da bir ey olmaz. Köy tamamen boaltld, kimse köyde yok, son at yaklak 4 metre yanma oldu, çamura sapland için bize bir ey olmad. 2 ehidimiz biri Halil Türkolu, dieri ise Bedirhan Türkolu, amca ve yeen. Herkes kendi cann ve yallarn cann kurtarmaya çalt dedi.

Mehmet Ylmaz isimli görgü tan ise patlama sesi ile birlikte 3 kiinin yere yldn söyledi. Ylmaz, 3 dakika içinde 2nci patlama oldu. Orada yarallara yardm etmek isteyenlerde yaraland, yeenimin ve bir kadnn kolu koptu. Ben, jandarma birlikte gidip kolunu getirip hastaneye yetitirdik. Köy boaltld kimse kalmad askeriye çember altna ald, hepimiz köyü braktk diye konuu.

Ana Sayfaya Git