Kaç gel oğlum!

Dicle Üniversitesi öğrencisi oğlu Özgür'ün 10 ay önce PKK'lılarca kaçırıldığı iddiasıyla eylemde bulunan anne Latife Ödümlü, "Fırsatını bulursan kaç, gel oğlum" dedi.

Haberler 09.10.2019 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 53 aile, HDP binas önündeki oturma eylemini 37inci gününü geride braknken, Dicle Üniversitesi örencisi olu Özgürün (22), 10 ay önce PKKllarca kaçrld iddiasyla 10 Eylülden beri eylemde olan Latife Ödümlü, Frsatn bulursan kaç, gel olum dedi.

HDP Diyarbakr l Tekilat Binas önünde, 37inci günü geride brakan 53 aile tarafndan gerçekletirilen oturma eylemi devam ederken, destekler de sürüyor.

OLUMU ZORLA GÖTÜRDÜLER

Dicle Üniversitesi Kimya Bölümü 3üncü snf örencisi olu Özgürün, 10 ay önce PKKl teröristlerce Irakn kuzeyine kaçrldn belirterek, 10 Eylülde oturma eylemine balayan Siirtli Latife Ödümlü, unlar söyledi:

çocuklar PKK tarafndan götürülen annelerin hepsi gelmiyor, korkuyorlar. Korkmayn, gelin, destek verin, burada oturun. Allah raz olsun, insanlar gelip, destek ziyaretleri yapyor. Olum beni duyuyorsan neredeysen kaç, gel. Bir frsatn bulsan kaçp, gel. Ben buradan kalkmayacam. Sen gelinceye kadar ben burada oturuyorum. Kimseden korkmuyorum. Benim olumu zorla kaçrp, götürdüler, parayla sattlar. K geliyor, kar geliyor, yamur geliyor; ama yine burada oturacam.

CEYLANIN ALESNN çILII

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinden 4 yl önce 15 yandayken daa kaçrlan olu Cafer Ceylan için gelen anne Hatice Ceylan da oturma eylemine katld. Anne Ceylan, yapt açklamada, olunun hafzlk eitimi görürken kaçrldn, o günden sonra adeta hayatlarnn karardn söyledi. Yaklak 1,5 yl önce olunun kendisini telefonla aradn anlatan Ceylan, Olum Suriyedeyim fakat nerede olduumu söyleyemem. dedi. Konuurken yannda bakalar da vard. ifadelerini kulland.

TEK STE ONU KOKLAMAK

Tek isteinin oluna kavumak olduunu belirten Ceylan, unlar kaydetti: Partinin önüne ilk defa geldim. HDP olumuzu braksn. Olumuzu, çocuklarmz sahiplenmesinler. çocuklarmz onlarn deil ki sahiplenmiler. Bunlar olumuzu esir gibi kullanyor. Olumuz onlarn kölesi deil ki. çocuklarmz braksnlar, kendi çocuklarn götürsünler bu kadar seviyorlarsa. Olum bizi izliyor, duyuyorsa kapmz ona açk. O bizim her eyimiz. Gecemiz, gündüzümüz belli deil. Allah cierimi yakanlarn cierini yaksn.

Ana Sayfaya Git