Kaçırıldım!…

Üç gün önce, otomobili terk edilmiş halde bulunan ve kendisinden haber alınamayan İşadamı Kamil Açar, önceki gece evine döndü. Kaçırıldığı öne sürülürken, kimler hangi amaçla ve nasıl bir sorgulamaya tabi tutulduğu yönünde, herhangi bir açıklamanın yapılmayışı ise dikkat çekti.

Haberler 22.07.2018 - 10:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yerel ve ulusal basna yansyan ve ii nedehiyle gittii Nevehir ilinden Diyarbakra döndükten sonra kendisinden bir daha haber alnamayan, iki gün önce Diyarbakr-Siverek karayolunun Pirinçlik mevkiinde özel otomobili terk edilmi halde bulunan adam Kamil Açar, önceki akam evine döndü.

Kaçrld iddia edilen ve eve döndükten ksa süre sonra l Emniyet müdürlüü Terörle Mücadele ubesi ekiplerince, Emniyete götürülen Açar, burada alnan ifadesinden sonra serbest brakld. Açarn kaçrlmasyla ilgili Avukat tarafndan yazl açklama yapld.

Açklamada u ifadelere yer verildi;

MÜVEKLMZ KAçIRILDI

Müvekkilimiz Kamil Açar bir i görümesi için gittii Nevehirden Diyarbakra evine dönerken 18 Temmuz 2018 tarihinde yaklak olarak saat 20.30 sralarnda Pirinçlik civarnda aracnn önü kimlii belirsiz uzun namlulu silahl kiilerce kesilerek alkonulmutur. Arabasndan indirilir indirilmez elleri arkadan plastik kelepçe ile balanp, gözleri ve yüzü geni bir bezle kapatlp zorla bir araca bindirilip kaçrlmtr.

K GÜN SONRA BIRAKILDI

Daha sonra neresi olduu belirsiz bir yere götürülerek, 20 Temmuz günü akam saatlerine kadar kapal bir yerde tutulmutur. 20 Temmuz akam saatlerinde Diyarbakr ehir merkezine yakn bir tarlada serbest braklm ve buradan anayola çkp bulduu bir taksiye binmitir. Taksicinin telefonu ile ailesini arayp eve doru gelmekte olduunu bildirmi ve saat 21.30 sralarnda evine ulamtr. Evine ulatktan ksa bir süre sonra adli ilemler için emniyete götürülmü, ifade ilemlerinin bitmesinin ardndan bu sabah itibariyle evine dönmütür. Bütün kamuoyuna gösterilmi olan duyarllk için Kamil Açar ve ailesi adna teekkür ediyoruz.

NEDEN KAçIRILDII BLNMYOR?

Açarn kaçarlmasyla ilgili avukatlarca yaplan açklamann içeriinde, kaçrlan kiilerin kimler olduu, iki gün süreyle tutulduu yer ve kendisine yönelik yaplan sorulamaya ilikin, herhangi bir bilginin verilmeyii dikkat çekerken, l Emniyet Müdürlüü tarafndan konuya ilikin bir açklamann olup olmayaca da merak ediliyor.

Ana Sayfaya Git