Kaçağı ifşa ediyor, bakımsızlığı gizliyor

Diyarbakır’da eskiyen ve bakımsızlık nedeniyle tehlike saçan elektrik direklerinden kıvılcımların saçılması yürekleri ağızlara getirdi. Duyarlı bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde tenefüse çıkmaya hazırlanan öğrencilerin bulunduğu okulun yakınlarındaki elektrik direğinden çıkan kıvılcımlar saniye saniye görüntülendi.

Haberler 28.12.2019 - 10:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinde 6 kentteki tüketicilere elektrik datm hizmeti veren Dicle Elektrik Datm Anin (DEDA) enerji nakil hatlarnda bakm ve onarm çalmalarn aksatmas vatandalarn can ve mal güvenliini tehdit etmeye devam ediyor.

BAKIMSIZLIK CEP TELEFONU KAMERALARINA YANSIDI

Her frsatta kaçak elektrik bahanesiyle yüksek tutarl faturalarla vatanda canndan bezdiren DEDAn büyük gelir elde ettii bölgede hizmetleri aksatmas bir kez daha vatandalarca belgelendi.

TENEFFÜSE çIKMAYA HAZIRLANILAN OKULUN ÖNÜNDE BÜYÜK TEHLKE

Duyarl bir vatandan cep telefonu kameralarna yansyan görüntüler, DEDAIn aymazlna gözler önüne serdi. Diyarbakr-Elaz Karayolu üzerinde aracyla seyreden bir vatanda, yüzlerce örencinin örenim gördüü Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yaknlarndan geçerken, elektrik direklerinden youn kvlcmlar fark etti.

Tehlikeli durumu görüp, cep telefonuna sarlan vatanda, Buras Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve bu da DEDA, örenciler dalacak. Milletin hali ortada eklinde DEDAa olan tepkisini dile getirmesi DEDAn can ve mal güvenliine verdii deeri gösterdi.

KAçAK FAATINA STKLARDAN VE VATANDALARDAN TEPK

DEDA, geçtiimiz günlerde bölgede kayp-kaçak orannn yüzde 86 gibi çok yüksek bir seviyede gerçekletiini ileri sürerek, vatandalardan ve sivil toplum kurulularndan tepki toplamt.

Ana Sayfaya Git