Kaçağa geçit yok!

Kayapınar İlçesi’nde ve İlçenin gecekondu bölgesi olarak adlandırılan Kuçe bölgesinde kaçak yapılaşmaya asla göz yummayacaklarını ifade eden Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, “Kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmayalım” dedi.

Haberler 21.04.2017 - 08:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesi tarafndan Huzurevleri ve Medya Mahalleri arasnda kalan Kuçe bölgesinde yaplan kaçak yaplarn ykmna balad. Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klç, Kaçak inaat yaparak geleceimizi karartmayalm dedi.

Kayapnar Belediyesine ait Park alan üzerinde kaçak yaplarn tespitini yapan Kayapnar Belediyesi Yap Kontrol Müdürlüü ekipleri, önce uyard. Uyarnn dikkate alnmamasnn ardndan tespit edilen kaçak yaplarn ykm gerçekletirildi. çevik Kuvvet ekiplerince, gerekli tedbirlerin alnmasnn ardndan balatlan ykm çalmalar sürüyor. lçe genelinde ve özellikle Kuçe bölgesinde 1 ve 4 kat olarak yaplan kaçak yaplarn tespitinin devam edecei örenilirken, kaçak yaplamaya taviz verilmeyecei örenildi.

KAçAK YAPILARA GÖZ YUMMAYACAIZ

Kayapnar Belediye Bakan Mustafa Klç, lçenin yeniden yaplanmasnda kaçak yaplamaya taviz vermediklerini ifade ederek, Yllardr süregelen düzensiz ve kaçak yaplama sonucu bugün yaadmz skntlar ortada. Doru ve aklc planlamalarla Kayapnar yeniden ina ederken, kaçak yaplara asla göz yummuyor, gerekeni yapyoruz diye konutu.

HAZIR BETON FRMALARINA UYARI

Kayapnar lçesinin ehir planlamasnda yeni bir çarpkla sebep olacak kaçak yaplamayla mücadeleye devam edeceklerini aktaran Bakan Mustafa Klç, Vatandalarmzn yan sra hazr beton firmalarnn da konu hakknda hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Bu konuda aksi bir tutum sergileyerek kaçak yaplara beton temin eden irketlere gerekli cezai yaptrmlar taviz gösterilmeden uygulanacaktr uyarsnda bulundu.

VATANDALARDAN DUYARLILIK BEKLYORUZ

Bakan Klç, Vatandalarn da sknt yaamamalarn istediklerini belirterek, Kaçak yap konusunda herkesin duyarl olmasn bekliyoruz. Kayapnar lçesi Diyarbakrn yeni yüzüdür. Modern binalarn yükseldii bir ilçede hazine arazileri ve park alanlarna yaplacak kaçak inaatlarla geleceimizi karartmayalm eklinde konutu.

YIKIMDA GERGNLK YAANDI

Öte yandan, ykmn yapld Medya Mahallesinde gerginlik yaand. Kaçak inaatn üstüne çkan grup, polise tahta kalaslar att. Polisin uyarlarna ramen kalaslar atmaya devam eden gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

Belediye yetkililerinin grup ile görümesinin ardndan kaçak inaatn ykm gerçekleti.

Ana Sayfaya Git