Kaçağa geçit yok!

Kayapınar İlçesi’nde ve İlçenin gecekondu bölgesi olarak adlandırılan Kuçe bölgesinde kaçak yapılaşmaya asla göz yummayacaklarını ifade eden Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, “Kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmayalım” dedi.

Kaçağa geçit yok!

Kayapınar Belediyesi tarafından Huzurevleri ve Medya Mahalleri arasında kalan Kuçe bölgesinde yapılan kaçak yapıların yıkımına başladı. Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, “Kaçak inşaat yaparak geleceğimizi karartmayalım” dedi.

Kayapınar Belediyesi’ne ait Park alanı üzerinde kaçak yapıların tespitini yapan Kayapınar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, önce uyardı. Uyarının dikkate alınmamasının ardından tespit edilen kaçak yapıların yıkımı gerçekleştirildi. Çevik Kuvvet ekiplerince, gerekli tedbirlerin alınmasının ardından başlatılan yıkım çalışmaları sürüyor. İlçe genelinde ve özellikle Kuçe bölgesinde 1 ve 4 kat olarak yapılan kaçak yapıların tespitinin devam edeceği öğrenilirken, kaçak yapılaşmaya taviz verilmeyeceği öğrenildi.

 “KAÇAK YAPILARA GÖZ YUMMAYACAĞIZ”

Kayapınar Belediye Başkanı Mustafa Kılıç, İlçenin yeniden yapılanmasında kaçak yapılaşmaya taviz vermediklerini ifade ederek, “Yıllardır süregelen düzensiz ve kaçak yapılaşma sonucu bugün yaşadığımız sıkıntılar ortada. Doğru ve akılcı planlamalarla Kayapınar’ı  yeniden inşa ederken, kaçak yapılara asla göz yummuyor, gerekeni yapıyoruz” diye konuştu.

HAZIR BETON FİRMALARINA UYARI

Kayapınar İlçesi’nin  şehir planlamasında yeni bir çarpıklığa sebep olacak kaçak yapılaşmayla mücadeleye devam edeceklerini aktaran Başkan Mustafa Kılıç, “Vatandaşlarımızın yanı sıra hazır beton firmalarının da konu hakkında hassasiyet göstermelerini istiyoruz. Bu konuda aksi bir tutum sergileyerek kaçak yapılara beton temin eden şirketlere gerekli cezai yaptırımlar taviz gösterilmeden uygulanacaktır” uyarısında bulundu.

“VATANDAŞLARDAN DUYARLILIK BEKLİYORUZ”

Başkan Kılıç, Vatandaşların da sıkıntı yaşamamalarını istediklerini belirterek, “Kaçak yapı konusunda herkesin duyarlı olmasını bekliyoruz. Kayapınar İlçesi Diyarbakır’ın yeni yüzüdür. Modern binaların yükseldiği bir ilçede hazine arazileri ve park alanlarına yapılacak kaçak inşaatlarla geleceğimizi karartmayalım” şeklinde konuştu.

YIKIMDA GERGİNLİK YAŞANDI

Öte yandan, yıkımın yapıldığı Medya Mahallesi'nde gerginlik yaşandı. Kaçak inşaatın üstüne çıkan grup, polise tahta kalaslar attı. Polisin uyarılarına rağmen kalasları atmaya devam eden gruba tazyikli suyla müdahale edildi.

Belediye yetkililerinin grup ile görüşmesinin ardından kaçak inşaatın yıkımı gerçekleşti.

Kaynak: Diyarbakır Söz