Kadın kılığında saldırmışlar!

Diyarbakır'da AK Parti Lice İlçe Başkan Yardımcısı Orhan Mercan'ın 30 Haziran'da PKK'lılarca öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan sanık Kemal Polat hakkında hazırlanan iddianame tamamlandı.

Haberler 11.10.2017 - 08:13 Son Güncelleme : 11.10.2017 - 08:17

Diyarbakrda, AK Parti lçe Bakan Yardmcs Orhan Mercann teröristlerce öldürülmesine ilikin soruturma kapsamnda tutuklanan sank Kemal Polatn, saldry, kadn kyafeti giyerek gerçekletirdii belirtildi.

AK Parti Lice Bakan Yardmcs Orhan Mercann 30 Haziranda PKK mensuplarnca evinin önünde urad saldr sonucu hayatn kaybetmesine ilikin yürütülen soruturma tamamland. Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan ve olayn faili olduu belirlenen PKK üyesi Kemal Polat hakknda 2 kez arlatrlm müebbet ve 1 yldan 3 yla kadar hapis cezas istenen iddianame, 10. Ar Ceza Mahkemesince kabul edildi.

ddianamede, Lice ilçesi Mulla Mahallesi 6. Sokakta 30 Haziranda yerde hareketsiz yatan bir kiinin olduuna dair ihbar üzerine olay yerine güvenlik güçlerinin gittii ve incelemede ölen kiinin AK Parti lçe Bakan Yardmcs Mercan olduunun tespit edildii belirtildi.

- Vücudunda 12 mermi delii tespit edildi

Otopsi tutanana da yer verilen iddianamede, u ifadeler yer ald:

Ölü muayene ve otopsi tutanana göre, maktul Mercann vücudunda 12 ateli silah giri ve çk delii tespit edilmitir. Ölümün ateli silah mermi çekirdei yaralanmasna bal kafatas kemik krklar ile beyin kanamas, beyin doku harabiyeti, iç organ yaralanmas ve iç d kanama sonucu meydana gelmi olduu kanaatine varlmtr. Olay yeri incelemeleri srasnda 4 kovan bulunmu olup ateli silahn 9 mm çapa sahip olduu, kovanlarn 6136 sayl yasaya göre yasak nitelie haiz olduu uzmanlk raporuyla tespit edilmitir.

- Kadn kyafeti giymi

Lice Cumhuriyet Basavclnda olay ve sana ilikin bilgi veren gizli tank Kilit ifadesinde u bilgileri paylat:

Sank Kemal Polat Mulla Mahallesi 9. Sokak civarnda gördüm. Üzerinde koyu renkli uzun kadn pardösüsü, banda yüzünün çounu örtecek ekilde siyah renkli baörtüsü vard. 11. Sokaktan gelerek 9. Sokak aasna doru koarak gidiyordu. Sonra Mercann vurulduunu örendim. Bu kiiyi gördüümde Mercann vurulduu yere yaknd ve hzla uzaklayordu. Kesin ve net olarak tehis ediyorum.

- Kyafetlerde DNA kalnts ve at art bulundu

Gizli tank Kilitin ifadesinin ardndan sank Polatn evinde gözaltna alnd belirtilen iddianamede, evdeki kadn hrkas ve pardösüsüne de el konulduu kaydedildi.

ddianamede, Polatn evindeki aramada ele geçirilen 2 kadn kyafetinden birinde zanlya ait DNA kalntlar, dierinde ise at artklarna rastlanld bildirildi.

- Krsalda silahl eitim alm

Sank Kemal Polatn birbiriyle çelien beyanlarda bulunduu aktarlan iddianamede, Sann ifadelerinde bilgi edinmelerine bavurulan kiilerin ifadeleriyle çelimektedir. Olaydan sonra elde edilen telsiz görümelerinde saldrnn terör örgütü PKK/KCK adna gerçekletirildii hususunun belirtilmesi, neticesinde üphelinin PKKnn krsal alan yaplanmasnda silahl ve ideolojik eitim alarak Liceye geldii, üst düzey yöneticilerinin talimatlar dorultusunda saldry gerçekletirdii kanaatine varlmtr. ifadeleri kullanld.

- stenilen ceza

ddianamede, tutuklu sank Polat hakknda devletin birligini ve ülke bütünlüü bozmak, tasarlayarak öldürmek ve ruhsatsz ateli silahlarla mermileri satn alma, tama veya bulundurmak suçlarndan 2 kez arlatrlm müebbet ve 1 yldan 3 yla kadar hapis cezas isteniyor.

Ana Sayfaya Git