Kadın militanlar PKK'yı anlattı!

Şırnak'ta teslim olan PKK'lı 3 kadın militandan ikisi, TSK tarafından Suriye'nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı başta olmak üzere başarılı operasyonların örgüte büyük darbe vurduğunu anlattı.

Haberler 08.06.2018 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teslim olan G.B Örgüt Afrinde büyük bir krlma yaad. Kaybetme korkusu var. çünkü herkes biliyor ki artk örgüt kaybedecek. Afrin sürecinden sonra örgüt büyük bir krlma ve çökme yaad, bundan sonra da düzeleceini sanmyorum. Gelmek isteyenlere gelmelerini öneriyorum, kesinlikle hiçbir tereddütte bulunmasnlar. Teslim olduum için çok mutluyum, daha da mutlu olacama inanyorum

Teslim olan G.K: Teslim olduktan sonra gerçekten bize çok samimi bir ekilde davrandlar. çok etkilendim, böyle beklemiyordum. Yeni bir yaam veriyorlar. Kaldn yerden her eye devam ediyorsun. Güzel bir duygu, iyi ki teslim olmuum diyorum

IRNAK - rnakta teslim olan PKKl 3 kadn örgüt üyesinden ikisi, örgütün iç yüzünü, Türk Silahl Kuvvetlerince (TSK) Suriyenin Afrin bölgesinde gerçekletirilen Zeytin Dal Harekat bata olmak üzere baarl operasyonlarla örgüte vurulan darbeyi anlatt.

TSKnn yurt içi ve yurt dnda yapt baarl operasyonlarla ülkenin huzur ve güvenliini bozmak amacyla hedef tanmaz saldrlar gerçekletiren PKKllara göz açtrlmyor. Kararllkla yürütülen operasyonlarla yerleim yerleri örgüt üyelerinden temizlenirken, krsaldaki operasyonlarda çok sayda silahl militan etkisiz hale getirildi.

- 6 ayda 103 terörist teslim oldu

Sadece rnakta son 6 ayda 41 örgüt militan etkisiz hale getirilirken, teslim olanlarn says 103e yükseldi. Suriye ve Irakta PKK/KCK adna faaliyet gösteren G.B (18), G.K (24) ve Z.E (24) önceki gün güvenlik güçlerine teslim oldu. rnak l Jandarma Komutanlnda ilemleri süren kadn teröristler, güvenlik güçlerinin kararl operasyonlar sonucu terör örgütünde yaanan panii anlatt.

- Gerçekleri gördüm, piman oldum

Teslim olanlardan G.B, 14 yanda örgüte katldn, 4 yl örgüt adna faaliyet gösterdiini belirterek, bu süreçte çok büyük zorluklar yaadn anlatt. Dada çektirdii fotoraf ve görüntülerin gerçei yanstmadn dile getiren G.B, öyle konutu:

O pozlar verenler samimi deil. çünkü her ey öyle deil. Özellikle geçen yl Bestada bir intihar yaand, o intihar beni çok etkiledi. çünkü örgütü eletiremiyorsun, bir yanl varsa dile getiremiyorsun. Bu nedenle kendi canndan bkan insanlar oluyor. Gerçekleri gördüm piman oldum. Oraya giden herkes piman oluyor. Alt üst ilikilerinde yönetim her istediini yapyor, haktr ama yapya yaptrtmyor. Yönetim yapnca kimse onlara bir ey demiyor kendilerini kamufle ediyor ama biri yapnca kyametler kopuyor.

- Teslim olunmamas için ikence filmleri izletiyorlar

Kendilerine ikence içerikli filmler izletildiini anlatan G.B, Benim gibi teslim olmak isteyenler çoktur. Açlk var, susuzluk var, yani zorluk var. Bunlar görünce bunlar daha iyi tanynca kaçmak istedim. Bask var. Orada duygularn önü kapatlm. ifadesini kulland.

G.B, Örgüt Afrinde büyük bir krlma yaad, büyük bir moralsizlik yaand. Kaybetme korkusu var. çünkü herkes biliyor ki artk örgüt kaybedecek. çünkü yapabilecekleri baka bir ey yok. Yaptklar politikalar artk sona eriyor. Ama gerçekten Afrin sürecinden sonra örgüt büyük bir krlma ve çökme yaad bundan sonra da düzeleceini sanmyorum. dedi.

- Dadakilere teslim olmalarn önerdi

Terör örgütünün iç yüzünü görenlerin teslim olduunu aktaran G.B, rtibatlarn kuracak olanlar varsa kesinlikle gelmelerini öneriyorum. Onlar da gelince bizim gibi yeni bir yaama balayacak, oradan kurtulacaklar. Gelmek isteyen varsa gelsin kesinlikle üenmesin, kormasn ve hiçbir tereddütte bulunmasnlar. Beni görün. Sonuna kadar mutluyum ve mutlu olacama da inanyorum. ifadelerini kulland.

- yi bir yaama adm atmam için bana çok yardmc oldular

Teslim olduktan sonra güvenlik güçlerinin kendilerine tahmin etmedikleri kadar iyi davrandn vurgulayan G.B, öyle devam etti:

yi bir yaama adm atmam için bana çok yardmc oldular. Gerçekten samimi bir ekilde davrandlar. Zaten farkl bir durum olsayd u an sizin karsnda konumazdm. Gelmek isteyenlere gelmelerini öneriyorum, kesinlikle hiçbir tereddütte bulunmasnlar. Teslim olduum için çok mutluyum, daha da mutlu olacama inanyorum.

- Örgüt panik içerisinde

Yaklak 3 yl örgüt içerisinde faaliyet gösterdiini belirten 24 yandaki G.K, terör örgütüne katlmadan önce daa çkan kadnlarn özgür olduunun kendisine anlatldn ancak örgüte katldnda tam tersi durumla karlatn ifade etti.

Güvenlik güçlerinin baarl operasyonlarnn ardndan örgütte büyük bir panik havasnn hakim olduunu vurgulayan G.K, teslim olmalar engellemek için örgüt içerisinde büyük bask yapldn belirtti.

- yi ki teslim olmuum

Örgüt yöneticilerinin, teslim olanlara kötü muamele yapldna ilikin söylemlerde bulunduunu, buna inanan bazlarnn teslim olmaktan çekindiini ifade eden G.K, unlar kaydetti:

Teslim olmak isteyenler de bu söylemlerden sonra geri çekilmek zorunda kalyor. Ben de öyle düünüyor, Teslim olursam öldürüleceim. diye düünüyordum. Buna ramen gelip teslim oldum. Benim gibi daa çkan çok sayda terörist teslim olmay arzuluyor. Fakat yaplan basklar yüzünden cesaret edilemiyor. Örgütün üst kademesi hayatn diledii gibi yayor, alt kademe ise savatrlyor. Teslim olduktan sonra gerçekten bize çok samimi bir ekilde davrandlar. çok etkilendim, böyle beklemiyordum. Yeni bir yaam veriyorlar. Kaldn yerden her eye devam ediyorsun. Güzel bir duygu, iyi ki teslim olmuum diyorum.

Zeytin Dal Harekatnn ardndan örgüt yapsnn bozulduunu vurgulayan G.K, u ifadelere yer verdi:

Afrin operasyonunda örgüt Türk devletinin ciddiyetinin farkna varmtr. Afrin sürecinde örgüt büyük bir darbe yedi. Örgütün mensuplarnn yaps, psikolojisi bozuk durumda. Türk devletinin gücünü gördükten sonra insan her eyin farkna varyor. Örgüt maddi ve manevi olarak büyük zarara uratld. Silah olsun, lojistik olsun ölüler olsun. Hemen hemen iki bine yakn ölü bulundu. Afrin hamlesinden sonra birçok insanda netlik olutu. Afrin sürecinden sonra kaçmalar olmutur.

Ana Sayfaya Git