Kadın yaşamın temsilcisidir!

Diyarbakır Valisi Güzeloğlu "Kadın yaradılışından ve varlığından her alana değer katan, her gün zenginlik sunan ve yaşamı bir anlamda bizlerle paylaşan bir varlıktır. Kadın yaşama ait bütün değerlerin ve gerçeklerin temsilcisidir"

Haberler 09.03.2018 - 11:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu, Kadn yaradlndan ve varlndan her alana deer katan, her gün zenginlik sunan ve yaam bir anlamda bizlerle paylaan bir varlktr. Kadn yaama ait bütün deerlerin ve gerçeklerin temsilcisidir. dedi.

8 Mart Dünya Kadnlar Günü dolaysyla düzenlenen programda Vali Güzelolu ve ei Aye Güzelolu, Valilik SODES toplant salonunda, valiliin kadn çalanlaryla bir araya geldi.

KADINLAR GÜNÜ ETKNL

Güzelolu, 8 Mart Dünya Kadnlar Gününün, sadece kadnlarn öneminin, deerinin ve hayata kattklarnn konuulduu bir gün olmadna iaret ederek, Bu gün, kadnn anne, e, karde ve hayatn bütününde üphesiz çok önemli bir arkada olarak, varlnn bir kez daha anlmasna vesile oluyor. Varlklarn, birliimiz, ülkemiz, devletimiz, huzurumuz ve güvenliimiz için feda eden ehitlerimizin anneleri bata olmak üzere, bütün annelerin ve kadnlarn, bu gününü içtenlikle kutluyorum. dedi.

Vali Güzelolu, öyle devam etti:

Bu günün, eleriyle bir arada bulunan erkeklerin, eleri hanmefendilere de kendilerinin hayatna kattklar deerler için teekkürlerini iletmesi, onlara ballklarn bildirmesi gereken bir gün olduunun altn özellikle çizmek istiyorum. Kadn ihmal eden, okuma, çalma ve kendini ifade etme noktasnda eksik kalan bir toplum, bilin ki tam anlamyla ne gelimi ne kalknm ne de hedeflerine erimi bir toplum olur. üphesiz bir elmann yars gibi hayatn yars olan kadnlarn, her alanda iradeleri, cesaretleriyle katk koymalarn salamak ve onlarn her türlü beklentilerinin karlanmas gerek. Toplum, böylelikle daha güçlü, güvenli, mutlu ve huzurlu olacaktr

YAAMIN TEMSLCSDR

Güzelolu, yapsal ve yasal tedbirlerle kadnn hayata katlmas, toplumsal hayat zenginletirmesi, toplumu güçlü klmas noktasnda son 15 ylda çok önemli deiikliklerin ve yasal kazanmlarn gerçekletirildiini kaydetti.

Kadnn evden, çalt alana, sosyal hayattan toplumsal ve kültürel gelime konularna kadar toplumu zenginletirici gücünü ve bununla ilgili tüm deerlere erimesini salamak zorunda olduklarnn altn çizen Güzelolu, unlar kaydetti:

Bu kavramlar aslnda toplumun kazanmlardr. Kadn yaradlndan ve varlndan her alana deer katan, her gün zenginlik sunan ve yaam bir anlamda bizlerle paylaan bir varlktr. Kadn yaama ait bütün deerlerin ve gerçeklerin temsilcisidir. Toplumsal hayatta kadna kar iddetin, istismarn ve negatif ayrmcln hiçbir noktada açklanabilir bir yan yoktur. Bunu kabul etmek deil, düünmek bile insanlk deerlerinden uzaklamak ve bütün deerleri inkar etmektir.

SOSYAL VE TOPLUMSAL

Kadnlarn sosyal ve toplumsal alanda giderek daha fazla sorumluluk alacana inandn ifade eden Güzelolu, öyle konutu:

Hayatn her alannda çok baarl çalan kadnlarmzn, toplumun gelimesine çok büyük katklar sunan özel örnekleri var. Her birinizin, alannzda erkeklerden eksik kalan bir yannz yok. Aksine baz alanlarda çok baarl ve katk sunan bir performansn temsilcilerisiniz. Bugün artk kadnlarmz her alanda etkin ve çok baarl. Belki çok ksa bir süre sonra 8 Mart Dünya Kadnlar Gününde bu kürsüde sizlere bir kadn vali hitap edecek.

Ana Sayfaya Git