Kadınlardan fidan dikimi

Sur Belediyesi Kadın Meclis üyeleri, Karaçalı Mahallesi’nde "Kadın Yaşam Ormanı" kurarak 390 fidan dikerek kadın katliamlarına dikkat çekti.

Haberler 18.11.2019 - 10:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sur Belediyesi Kadn Meclis üyeleri, 25 Kasm Kadna Yönelik iddete Kar Uluslararas Mücadele Günü kapsamnda Karaçal Mahallesinde fidan dikme etkinlii düzenledi. Etkinlie, Sur Belediyesi Kadn Meclis üyeleri, Tevgera Jinn Azad (TJA) ve Rosa Kadn Dernei üyeleri katld.

Sur Belediye Meclisi tarafndan Kadn Yaam Orman ad verilen alana kadnlar, bu yl katledilen 390 kadna ithafen 390 fidan dikti. Kadnlar, dikilen fidanlara da mor kurdeleler takt.

FDAN DKM YAPILDI

Sur Belediye Meclis Üyesi Ruen Tayfun, katledilen kadnlara ithafen yeni fidanlar ve canlar yaratacaklarn belirterek, fidan dikilen alan bir ormana dönütüreceklerini söyledi. 2019 ylnn ilk 10 aynda 390 kadnn katledildiini ifade eden Ruen, Biz de bu rakamlar temsilen 390 adet fidan ekeceiz. Bir kadn öldürerek bir yaam bitiremezsiniz. Biz o yaam temsilen yeni yeni fidanlar, yeni yeni canlar yaratacaz dedi. Ruen, kadna yönelik iddete kar mücadeleyi her alanda sürdüreceklerini söyledi.

Ana Sayfaya Git