Kadınlardan fidan dikimi

Sur Belediyesi Kadın Meclis üyeleri, Karaçalı Mahallesi’nde "Kadın Yaşam Ormanı" kurarak 390 fidan dikerek kadın katliamlarına dikkat çekti.

Kadınlardan fidan dikimi

Sur Belediyesi Kadın Meclis üyeleri, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü" kapsamında Karaçalı Mahallesi’nde fidan dikme etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Sur Belediyesi Kadın Meclis üyeleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) ve Rosa Kadın Derneği üyeleri katıldı.

Sur Belediye Meclisi tarafından “Kadın Yaşam Ormanı” adı verilen alana kadınlar, bu yıl katledilen 390 kadına ithafen 390 fidan dikti. Kadınlar, dikilen fidanlara da mor kurdeleler taktı.

FİDAN DİKİMİ YAPILDI

Sur Belediye Meclis Üyesi Ruşen Tayfun, katledilen kadınlara ithafen yeni fidanlar ve canlar yaratacaklarını belirterek, fidan dikilen alanı bir ormana dönüştüreceklerini söyledi. 2019 yılının ilk 10 ayında 390 kadının katledildiğini ifade eden Ruşen, “Biz de bu rakamları temsilen 390 adet fidan ekeceğiz. Bir kadını öldürerek bir yaşamı bitiremezsiniz. Biz o yaşamı temsilen yeni yeni fidanlar, yeni yeni canlar yaratacağız” dedi. Ruşen, kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi her alanda sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz