Kaldırım işgaline son

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Aziziye Mahallesi’nde seyyar satıcılar ile işyerlerinin ticari mallarını yayaların kullanım alanı olan kaldırımları işgal ederek sergilemelerine son verdi.

Haberler 20.09.2019 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl, kent genelinde kaldrm igaline kar denetimlerini rutin ekilde sürdürüyor. Vatandalardan gelen ikyetleri dikkate alan Zabta ekipleri, yayalarn kullanm hakk olan Yeniehir ilçesi Aziziye Mahallesinde seyyar satc ve iyerleri tarafndan yaplan kaldrm igaline son verdi.

KALDIRIM GALNE SON

Aziziye Mahallesinde gerçekleen incelemelerde seyyar satclar ve baz iyerlerinin ticari mallarn yaya kullanm alannda sergileyerek kaldrmlar tamamen igal ettikleri tespit edildi. Yaplan tespitlerin ardndan Zabta ekipleri, söz konusu igallerin belediye mevzuatna aykr olduunu belirterek esnafn kaldrmlar boaltmasn istedi. Zabta ekipleri, kaldrmlara konulan baz tezghlar kaldrlrken, bazlarnn kaldrlmas için ise süre verdi. Uyarlara ramen kaldrm igaline devam edecek seyyar satc ve iyerleri hakknda cezai ilem uygulanaca uyars Zabta ekipleri, tarafndan yapld.

Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Zabta Daire Bakanl, daha düzenli ve yaanlabilir bir kent için denetimlerine devam edecek.

Ana Sayfaya Git