Kalitesiz Şeker'e Dikkat

RAMAZAN Bayramı yaklaşırken, şekerlemeciler bayram öncesi yoğun mesai yapmaya başladı. 42 yıllık şekerci Hamdi Çarşıbaşı, bayram şekeri alınırken, tadına, rengine ve ambalajına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Haberler 12.06.2018 - 10:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramazan aynn son günlerinde, bayram ekerleri tezgahlara çkarld. eker üreticisi ve satcs Hamdi çarba, 42 yldr bu ile uratn söyledi. Bayram ekerinin fiyatnn, kilosuna göre, 8 ile 100 TL arasnda deitiini belirten çarba, kalitesiz ekerlere kar da uyarlarda bulundu.

EKER SATIçISI

çarba, Ramazan aynn son günlerinde bayramda misafirlerinin azlarn tatlandrmak isteyen vatandalarmz, bayrama sayl günler kala ekerlerini almaya balad. Piyasada birçok marka ve kalitede eker var. Halkmz, kalitesiz ekerlere kar duyarl olsun. Bunu anlamak için satlan ekerin ambalaj çok önemlidir. Soluk renkteki ambalaja sahip ekerler eskidir. Yine tüketiciler mümkünse özellikle iftar sonras ekerin tadna bakarak almaldr. Mat ve ekli bozuk olan ekerler bayat ve kalitesiz ürünlerdir diye konutu.

eker fiyatlarnn, geçen yla göre, dolardaki yükseli nedeniyle daha yüksek olduunu belirten Hamdi çarba, Dolarn yüksek olmas, ülkemizde eker için gerekli ham maddelerin yükselmesine neden olduu gibi içilik fiyatlarn da bir o kar yükseltti dedi.

Ana Sayfaya Git