Kamera önünde 9 bıçak darbesine, 14 yıl hapis

DİYARBAKIR'da, geçen Nisan ayında amcasının kızı İ.Ü'nün eski erkek arkadaşı Muhammed Çakır'ı (19), 9 bıçak darbesiyle ağır yaralayan Cüneyt Ürkek (19), 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Olay anı ise saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı.

Haberler 02.02.2018 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda inaat içisi Muhammed çakr, .Ü. tanp, arkada oldu. .Ü.yü daha önce kaçran, ancak ya küçük olduu için ailesine teslim eden Cüneyt Ürkek, bu ilikiyi örenince Muhammet çakr, iddiaya göre rahatsz etmeye balad. .Ü. ile Muhammet çakr bir süre sonra ayrld.

Geçen yl 7 Nisanda Muhammet çakr, yemek için Yeniehir lçesi Dakap Meydanndaki Cüneyt Ürkekin çalt cierciye gitti. Burada, çakr ve Ürkek arasnda çkan tartma darya tat. Cüneyt Ürkek, Muhammed çakr 9 yerinden bçaklad. Ar yaralanan Muhammed çakr hastaneye kaldrlrken, Cüneyt Ürkek ise gözaltna alnp, tutukland.

SÖZLÜMÜ RAHATSIZ EDYORDU

Cüneyt Ürkek hakknda Kasten öldürmeye teebbüs suçundan 9 yldan 15 yla kadar hapis cezas istemiyle Diyarbakr 1inci Ar Ceza Mahkemesinde dava açld. Karar durumasna çkan tutuklu sank Cüneyt Ürkek, ifadesinde ruh halinin bozuk olduu için olay gerçekletirdiini öne sürüp, Olaydan bir yl önce amcamn kz ile kaçtk. Yann küçük olmas sebebiyle, aile kararyla evimize döndük. Madur, kaçma olaymzdan önce amcamn kzna gizli bir sevgi beslemi. Olay günü çaltm yere geldi. Yemekten sonra dar çkmam ima etti. Aramzda laf atmas oldu. Bana ve sözlüme ar sözler kulland. Bunun üzerine kontrolümü kaybettim ve bçakladm dedi.

ÖLDÜÜMÜ DÜÜNEREK BEN BIRAKTI

Muhammet çakr ise sann doruyu söylemediini belirterek, Amcasnn kz ile arkadatk. Geçen sene yaz aylarnda aramzda iliki balad. Ben onunla görüürken, sann kendisini rahatsz ettiini söylüyordu. Geçen sene, amcasnn kzn zorla kaçrdn duydum. Telefonla arayp, beni öldüreceini söyledi. Sann ciercide çaltn bilmeden yemek yemeye gittim. Yemek yedikten sonra cierciden çkp, 10-15 metre ilerledim. Elinde bçakla arkamdan geldi ve direk beni bçaklad. Vücudumdaki bütün bçak darbeleri srtmda ve kalçamdadr. Öldüümü düünerek beni brakt. Yere dütükten sonra 3 bçak daha vurdudedi.

14 YIL HAPS VE SUç DUYURUSU

Kararn açklayan mahkeme sank Cengiz Ürkeki kasten öldürmee teebbüs suçundan 14 yl hapis cezasna çarptrd. Sann pimanlk duymay nedeniyle cezasnda indirim yapmayan mahkeme, Ürkekin tutukluluk halinin devamna hükmetti. Mahkeme, sank Cüneyt Ürkekin amcasnn kzn kaçrdna dair ifadesi üzerine çocuu hürriyetinden yoksun klma ve cinsel istismar suçundan savcla suç duyurusunda bulunulmasna da karar verdi.

Gerekçeli kararda, sann amcasnn kz ile ilikisi olduunu örendii Muhammed çakr kskand belirtilirken, kastnn öldürmeye dönük olduu ifade edildi. Madurdan sana yönelen haksz tahrik saylabilecek bir söz veya davran tespit edilemedii belirtilen kararda, sann sevdii kz ile ikayetçi arasnda yaanan gönül ilikisinden rahatsz olduu vurguland.

OLAY GÜVENLK KAMERASINDA

Bu arada olay an, çevredeki iyerlerinin güvenlik kameralarnca da kaydedildi. Dava dosyasna giren görüntülerde, çakr bir köeye sktran sank Ürkek, elindeki bça defalarca vücuduna saplad, çevredeki vatandalarn izledii bçaklama olayna caddeden geçen iki gencin müdahale ettii görüldü. Gençlerin kollarn tuttuu Cüneyt Ürkek, çakra kafa atp, tokatlayarak olay yerinden uzaklat.

Ana Sayfaya Git