Kamuda büyük ihraç !

Son OHAL KHK'sı yayımlandı

Haberler 09.07.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

OLAANÜSTÜ Hal kapsamnda 701 sayl kanun hükmünde kararname Resmi Gazetede yaymland. Kararnameye göre, Kara Kuvvetlerinden 3 bin 77, Deniz Kuvvetlerinden bin 126, Hava Kuvvetlerinden bin 949 subay ve astsubay ihraç edildi.

Adalet Bakanlndan aralarnda hakim aday, infaz ve koruma memurlarnn da bulunduu 1052 kii ihraç edildi. 4 Vali Yardmcs ve 4 Kaymakam meslekten ihraç edildi. Emniyet Genel Müdürlüünden 8 bin 998 personel ihraç edildi.

Jandarma Genel Komutanlndan 649 subay, astsubay ile uzman çavu ihraç edildi. Kanun Hükmünde Kararname ile çeitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 personel kamudan ihraç edildi. Kararname kapsamnda 12 dernek, 3 gazete ve bir televizyon da kapatld.

15 Temmuz 2016daki darbe giriiminin ardndan ilan edilen ve 18 Temmuzda sona ermesi beklenen olaanüstü hal kapsamnda çkarlan son OHAL KHKs Resmi Gazetede yaymland.

Olaanüstü Hal kapsamnda 701 sayl Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazetede yaymland. çeitli kurumlarda görev yapan 18 bin 632 personel kamudan ihraç edildi.

KHK kapsamnda 15 Temmuz FETÖcü darbe giriiminden 2 yl geçmesine karn, çileri Bakanlndan 8 bin 998 polis, TSKdan 5 bin 867 asker ihraç edildi. TSKdaki ihraçlar, Kara Kuvvetleri bünyesinde 3 bin 77 asker, Deniz Kuvvetleri Komutanl bünyesinde 1949, Jandarma Genel Komutanlnda 649, Sahil Güvenlik Komutanlnda 192 asker olarak dald.

MEB, DYANET, ADALET BAKANLII, DILER...

Ayrca Milli Eitim Bakanlndan da 658 öretmen ihraç edilen kamu personeli arasnda yer ald. Adalet Bakanlndan da çou gardiyan ve katip memuru olmak üzere 1052 kii ihraç edildi. Diyanet leri Bakanlndan da çounluu imam-hatip 240 kii ihraç edildi. Dileri Bakanlndan ise çounluu yurtdnda çalanlardan olmak üzere 38 kii ihraç edildi.

Kurumlarndan daha önce ayrlan, TSKdan 324, Emniyet Genel Müdürlüünden 1167 ve jandarmadan 35 personelin rütbeleri 701 sayl KHK ile alnd. KHK ile 4 Vali Yardmcs ve 4 Kaymakam meslekten ihraç edildi. 148 personel ise kamudaki görevlerine iade edildi.

KHK kapsamnda çou öretim görevlisi 199 akademisyen görevinden uzaklatrld. Öte yandan KHKda 12 dernek, 3 gazete, 1 TV kapatld. Kapatlan gazeteler, Halkn Nabz, Özgürlükçü Demokrasi ve Welat oldu. Kapatlan televizyon kanal ise Avantaj TV adndaki kanal oldu.

KAPATILAN DERNEKLER

Buna göre, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca, devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilerek kapatlan dernekler öyler:

Adyaman Fem Dershanesi Mezunlar ve Mensuplar Dernei (Adyaman)

Furkan lim ve Hizmetleri Dernei (Ankara)

Suffem Eitim ve Yardmlama Dernei (Ankara)

Anadolu lim Kültür Eitim Yardmlama Dernei (Ankara)

Furkan Eitim ve Hizmet Dernei (Gaziantep)

Özer Hukuk ve Düünce Dernei (Kahramanmara)

Kahramanmara Uluslararas Örenciler Dernei (Kahramanmara)

Kilis mam Hatip Lisesi Mensuplar ve Hafzlar Dernei (Kilis)

Beyaz Laleler Eitim ve Sosyal Yardmlama Dernei (Kocaeli)

Furkan Eitim ve Dayanma Dernei (Malatya)

Samsun Özgürlükçü Gençlik Dernei (Samsun)

Viranehir Sanayici ve adamlar Dernei (anlurfa)

DEÜNÜN ESK REKTÖRÜ HAKKINDA KARAR

Listede dikkat çeken isimlerden biri de Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) eski Rektörü Adnan Kasman oldu. Görev yapt dönem DEÜde bar bildirisine imza attklar gerekçesiyle baz akademisyenleri aça alan Kasman, 15 Eylül 2017de FETÖ sorturmas kapsamnda Rektörlük görevinden alnmt. Kasman, son KHK ile kamudan ihraç edildi.

YAAR GÜLERN KORUMASI DA HRAç EDLD

Türk Silahl Kuvvetlerinden ihraç edilen subaylarn arasnda Orgeneral Yaar Gülerin eski koruma subay yüzba Burak Akn ile eski Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Abidin Ünaln emir subay hava piyade binba Abdurrahman Akay da yer ald. Burak Akn Ben FETÖ üyesiyim diyerek teslim olmutu.

MAçKA ESK JANDARMA KOMUTANI LSTEDE

hraç edilenler arasnda Eren Bülbülün ehit edildii dönemde Trabzonun Maçka ilçesi Jandarma Komutan iken gözaltna alnan Temen Zabit Zengin de var. Zengin, zmirde düzenlenen FETÖ/PDY operasyonu kapsamnda gözaltna alnm ve çkarld mahkemece tutuklanmt.

RÜTBELER ALINAN

Kurumlarndan emekliye sevk edilen, kendi isteiyle emekli olan, istifa eden veya baka bir sebeple ayrlanlardan, terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca devletin milli güvenliine kar faaliyette bulunduuna karar verilen yap, oluum veya gruplara üyelii, mensubiyeti, iltisak veya bunlarla irtibat olduu deerlendirilen Türk Silahl Kuvvetlerinden 324 kiinin de rütbeleri alnd.

Bunlarn arasnda eski Kara Harp Akademisi Komutan tümgeneral Selim Mert ile eski Genelkurmay Harekat Plan Daire Bakan tümgeneral Baki Kavun da bulundu. Kavun, FETÖnün darbe giriimi srasnda Genelkurmay Karargahnda yaanan eylemlere ilikin Genelkurmay çat davasnn sanklar arasnda yer alyor.

Kavun, durumadaki savunmasnda darbe giriimine karmadn, darbecileri durdurmaya çaltn, özel kuvvetler personelince elleri ve gözleri balanarak derdest edildiini ileri sürmütü. Ancak kamera kaytlarnda, Baki Kavunun önce karargah içinde rahatlkla dolat, darbe giriiminin baarsz olmas nedeniyle saat 03.55te ellerinin ve gözlerinin baland, derdest edildii saatlerde telefonunu kulland ortaya çkmt.

Türk Silahl Kuvvetlerinde geçen yl Yüksek Askeri ura öncesinde 7 general ve amiral emekli edilmiti. Bu isimlerin arasnda yer alan eski rnaktaki 48. Hudut Tugay Komutan tugeneral Rdvan Yücel Yldz ile Tuncelideki 4. Komando Tugay Komutan tugeneral Ömer Faruk Cantenar KHK ile rütbeleri alnanlar arasnda yer ald.

ADE EDLENLER

OHAL kapsamnda çkartlan 701 sayl KHK ile 148 kii ilgili kanun hükmünde kararnamenin kabulüne ilikin kanunun eki listelerin ilgili sralarndan çkarlarak kamudaki görevlerine iade edildi.

Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içerisinde göreve balamayanlar çekilmi saylacak. Bu kapsamda göreve balayanlara, kamu görevinden çkarldklar tarihten göreve baladklar tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal haklar ödenecek.

Bu kiiler, kamu görevinden çkarlmalarndan dolay herhangi bir tazminat talebinde bulunamayacak. Bu personelin görevlerine iadesi, kamu görevinden çkarldklar tarihte bulunduklar yöneticilik görevi dnda örenim durumlar ve kazanlm hak aylk derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek. Buna ilikin ilemler ilgili bakanlk ve kurumlar tarafndan yürütülecek.

Türk Silahl Kuvvetlerinde görevine iade edilenlerin arasnda Hava Yarbay Abdullah Öztürk de yer ald. ABDde görev yapt srada hakknda çkan iddialar üzerine yurda dönen Öztürk, yarglanm ve beraat etmiti. Öztürk, 701 Sayl KHK ile göreve dönen subaylar arasnda bulunuyor.

Ana Sayfaya Git