Kan davasına anında barış!

Hani Belediye Başkanı Lale, Enç ve Anar aileleri arasında bir hafta önce başlayan kan davasını sona erdirmek için, şehrin ileri gelenlerin işbirliğiyle yeni ölümlerin, yaralamaların yaşanmadan sulhunu sağlayarak, iki aile barıştırıldı.

Haberler 30.07.2019 - 00:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Hani Belediye Bakan brahim Lale, bir kan davasn daha barla sonlandrd. Bugüne kadar bir çok kan davasn barla sonuçlandran, aileler arasnda sulh salayan Lale, yaklak 1 hafta önce aralarnda husumet balayan Enç ve Anar ailelerini, ehrin ileri gelenlerinin desteiyle, bartrd. Aile bireyleri, barma yemeinde bir araya getirdi.

BARI YEME VERLD

Alnan bilgiye göre, Diyarbakrda Enç ve Anar aileleri arasnda 1 hafta önce balayan husumet Hani Belediye Bakan brahim Lale, iadam Mücahit Can, Hüseyin Bekta, Aziz Doann giriimleri sonucu aile fertleri, sulhta anlat. Lale ve bar heyetinde yer alanlar, önceki gün düzenlenen bar yemeinde bir araya geldi.

Yemee Lalenin dnda, Balar Kaymakam, Balar lçe Emniyet Müdürü, Ulucami imam Sait Yaz, Diyarbakrn ileri gelen aileleri, iadamlar, Enç ve Anar Aileleri fertleri katld.

STENMEYEN OLAYLAR

Lale, yaam boyunca kardelik, aile, bar ve huzur üzerine çaba sarf ettiini ifade ederek, nallah yaammn geri kalan da böyle devam edecektir. Bugüne kadar gerek Diyarbakrmz da ve gerekse Güneydoumuzda yaanan ve istenmeyen husumetlerin sona ermesi için elimizden geleni yaptk ve yapacaz. Diyarbakr ve bölgede unu tespit ettim; bizim uan en büyük ihtiyacmz huzur, bar ve kardeliktir. Huzura ve bara çok büyük ihtiyacmz var. Gerçekten huzur için, kardelik için elimizden ne geliyorsa sarf etmeliyiz. Yaam her zaman kymetlidir dedi. Bar yemeinde, Enç ve Anar Ailelerinin ileri gelenleri ise, barmalarna vesile olanlara teekkür etti.

Ana Sayfaya Git