Kan parası cinayeti!

Diyarbakır'ın Çarıklı mahallesinde kan parası için Kocaelisporlu genç futbolcuyu öldüren sanığa ömür boyu hapis cezasıverildi. İki sanık ise beraat etti.

Haberler 16.03.2017 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kocaelispor Süper Genç takmnda oynarken, bonservisini almak üzere geldii memleketi Diyarbakrda 20 Temmuz 2009 günü kan davas cinayeti sonucu öldürülen 17 yandaki Ömer Budaycnn davas sonuçland. Mahkeme tutuksuz sank ekip Ertogan ömür boyu hapis cezasna çarptrrken, 2 sann ise beraatine karar verdi.

Diyarbakrn çarkl lköretim Okulunda 16 Nisan 2009 tarihinde meydana gelen olayda, 6nc snf örencisi 13 yandaki Recep çekme ile 7nci snf örencisi 15 yandaki Ramazan Budayc arasnda tartma çkt. çkan kavgada Recep çekme, Kocaelispor Genç takmnda oynayan Ömer Budaycnn kardei Ramazan Budaycnn elindeki neterin kalbine isabet etmesi ile hayatn kaybetti. ddiaya göre, olayn ardndan iki aile arasnda kan davasnn sona ermesi için görümeler yapld. Görümeler sonucunda Budayc ailesinin kar tarafa 50 bin lira kan paras vermesi karlnda, kan davasnn sona erdirilmesine karar verildi.

Anlalan sürenin geçmesine ramen kan parasnn ödenmemesi üzerine aileler arasnda yeniden gerginlik balad. Kocaelispor Süper Genç Takmnda top oynayan 17 yandaki Ömer Budayc ise kardeinin iledii cinayetten bir süre sonra, bonservisini almak ve ailesini ziyaret etmek için memleketi Diyarbakra döndü. 20 Temmuz 2009 günü saat 22.00de evden çkan genç futbolcu, sokakta 1i bana olmak üzere 4 el ate edilerek öldürüldü.

KULÜBÜ 56 GÜN SONRA ÖLDÜRÜLDÜÜNÜ ÖREND

Kocaelispor yöneticileri, genç futbolcuyu maça çarmak ve bonservis ile ilgili gelimeleri örenmek için ölümünden 56 gün sonra aradklar Ömer Budaycya ulaamaynca ailesi ile temas kurdu. Budaycnn ailesini arayan takm yöneticileri, genç futbolcunun ölüm haberini alnca 14 Eylül 2009 tarihinde oynanan Kocaelispor- Adanaspor maç öncesi sayg duruu yapld.

AIRLATIRILMI ÖMÜR BOYU HAPS STEM

Budaycnn öldürülmesi olayna ilikin soruturma balatlrken, genç futbolcunun kardei tarafndan öldürülen Recep çekmenin üvey aabeyi ekip Ertogan ile kuzenleri E.E. ve Z.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soruturma sonunda 19 Kasm 2009 tarihinde hazrlanan iddianamede, cinayeti ilemekle suçlanan ekip Ertogan hakknda Kan gütme saikiyle, tasarlayarak adam öldürme suçundan arlatrlm ömür boyu, cinayete yardm ettikleri iddia edilen kuzenleri E.E. ve Z.E.nin ise 20 yla kadar hapisle cezalandrlmalar talep edildi.

CNAYETN SEBEB KAN PARASI

ddianamede olaylarn çarkl lköretim Okulunda Recep çekmenin öldürüldüü kavga ile baladn belirten savc, bu olayla ilgili olarak genç futbolcunun kardei Ramazan Budaycnn tutuklandn kaydetti. Recep çekmenin üpheli ekip Ertogann üvey kardei, dier üphelilerin ise kuzeni olduunu kaydeden savc, aileler arasnda bu olay nedeniyle husumet bulunduunu ifade etti. Budayc ailesi fertlerinin ifadesine göre, Recep çekmenin öldürülmesinden sonra istenen kan parasnn fazlal nedeniyle anlama salanamadn belirten savc, Ertogan ailesinin bu nedenle Budayc ailesini düman bellediini kaydetti. Taraflarn kan paras konusunda anlaamamas nedeniyle genç futbolcu ve ailesinin takip edildiini belirten savc, üphelilerin olay günü tasarlayarak evinden çkan maktülü hedef aldn kaydetti.

CAMCILIK YAPANLARIN ELNDE AYNI ELEMENT BULUNABLR

Tutuklu sanklar ekip Ertogan, E.E. ve Z.E.nin yarglanmasna Diyarbakr 3üncü Ar Ceza Mahkemesinde baland. Suçlamalar kabul etmeyen sanklar, yarglamann devam ettii süreçte tutuksuz yarglanmak üzere serbest braklrken, davann geçen gün görülen 19uncu celsesinde savc esas hakkndaki görüünü açklad. Polis Kriminal raporuna göre elinde at art tespit edilen ekip Ertogann cezalandrlmasn isteyen savc, dier sanklarn ise beraatlerine karar verilmesini istedi. Daha sonra söz alan sank avukat Feride Aytu, müvekkilinin camclk ii yaptn belirterek, Müvekkilin orada olmamasna ramen at artnn sebeplerini aratrdk. Camclk ii yapan kiilerin elinde at art elementleri ile ayn elementler çkabilir. Bunlar at art olarak nitelendirilmitir. Buna ilikin Adli Tp Kurumundan alnan raporlar vardr. Ate etmi olsayd olaydan 4-5 saat sonra yakalandnda ellerini ykard. Bir kiinin suçu ilediinin ileri sürülmesi için kesin ve kukuya yer olmayan delillerin olmas gerekir dedi.

Daha sonra dosyay karara balayan mahkeme, sank ekip Ertogann çocuu kan gütme saikiyle öldürme suçundan ömür boyu hapis cezasna çarptrd. ekip Ertogan hakknda tutuklanmas amacyla yakalama karar çkaran mahkeme, dier sanklar E.E. ve Z.E.nin beraatlerine karar verdi.

Ana Sayfaya Git