Kandil'e hava harekatı!

TSK, tdört koldan Kandil'e hava destekli kara operasyonu düzenliyor. Hakurk ve Kani Rash bölgesinde 5 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, Hakkari bölgesindeki finans kaynağı olan akaryakıt kaçakçılığına da darbe indirildi.

Haberler 23.03.2018 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyedeki savan yansra, Irakn Kuzeyindeki PKKnn yllardr karargah olarak kulland Kandile 12 gündür süren hava destekli kara operasyonu tüm scaklyla devam ederken, dün Hakurk ve Kani Rash bölgesinde yürütülen operasyonda 5 örgüt üyesi öldürüldü. PKKnn finans kayna olan akaryakt kaynana da darbe vurulurken, Bitlisde el yapm patlaycrn infilat etmesi üzerine bir asker ehit oldu.

SINIR ÖTES HAREKAT

Genelkurmay Bakanlnn sosyal medya hesabndan yaplan açklamada, komandolarn Irakn kuzeyindeki Hakurk ve Kani Rash bölgesinde kararllkla sürdürdüü operasyonlarda, 5 teröristin daha silahlaryla etkisiz hale getirildii belirtildi. Hakurk ve Kani Rash bölgesinde 12 gündür süren operasyonlarda u ana kadar etkisiz hale getirilen terörist says 55e ulat.

PKKNIN FNAS KAYNAI

PKKnn Irakn kuzeyindeki kamplarna yönelik operasyonda, örgütün akaryakt kaçakçlnda kulland depolama tankerleri ve boru hatlar imha edildi.

Güvenlik kaynaklarndan alnan bilgiye göre, Hakkarinin Yüksekova ilçesindeki 3üncü Piyade Tümen Komutanlna bal 34üncü Hudut Tugay Komutanl ile Da ve Komando Tugay Komutanlnca, 10 Martta PKKl teröristlerin snrn Irak tarafndaki kamplarna yönelik balatlan hava destekli operasyon kararllkla sürüyor.

Irakn kuzeyindeki Hakurk, Kani Rash ve Nahal Tepe bölgelerinde tespit edilen, terör örgütü tarafndan yönetilen akaryakt kaçaklnda kullanlan depolama tankerleri ve boru hatlar imha edildi.

BTLSTE EL YAPIMI PATLAYICI

Bitlis Kent merkezine yaklak 30 kilometre uzaklktaki Hizan yolu üzerinde bulunan Sehi Ormanlar bölgesinde yürütülen operasyonlar srasnda, PKKl teröristlerin tuzaklad el yapm patlayc, askerlerin geçii srasnda infilak etti. Patlamada, Jandarma Uzman çavu ükrü çakar ehit oldu, 1 asker de yaraland. Olay yerine sevk edilen helikopterle bölgeden alnan yaral asker, Bingöl Devlet Hastanesine kaldrlarak tedaviye alnd. Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarnn sürdüü bildirildi.

EHT ATE KONYAYI YAKTI

ehit olan evli ve 2 çocuk babas Jandarma Uzman çavu ükrü çakarn (36) Konya kent merkezinde oturan babas Abdullah ve annesi Emine çakara, ac haber, askeri yetkililer tarafndan verildi. 15 yllk uzman çavu olan ehit ükrü çakarn ei Halise çakar ile kzlar Emine Nehir çakar (6) ve Birsen Beren çakarn (5), Bitlis Tatvanda oturduu örenildi. Üç karde olan ehit çakarn babaevine Türk bayraklar asld. ehit çakarn, bugün Doanhisar ilçesine bal Detiin Mahallesindeki mezarlkta topraa verilecei belirtildi.

SOKAA çIKMA YASAI

Bitlisin Tatvan ve Mutki ilçelerine bal 12 köy, 4 mahallede 22 Mart Perembe gününden itibaren ikinci bir emre kadar sokaa çkma yasa ilan edildi.

BATMANDA SICAK TEMAS

Diyarbakrn Kulp ile Batmann Sason ilçeleri arasndaki Zore çay bölgesinde operasyonlarn sürdüren güvenlik güçleri, öle saatlerinde PKKl teröristlerle scak temas salad. çatmada, 1 PKKl ölü ele geçirildi. Yaraland belirlenen 2 terörist ise kaçt. çatmann ardndan bölgeye takviye birlikler ile kobra helikopterler sevk edildi. Yaral teröristlerin yakalanmas için operasyonlarn sürdüü bildirildi.

ELAZIDA 13 K YAKALANDI

Elaz Emniyet Müdürlüü Terörle Mücadele ubesine bal ekipler, PKK/KCKya yönelik çalma balatt. Yaplan çalmalar sonucu sosyal medya üzerinden PKK/KCKnn propagandasn yapan 13 kii tespit edildi. Elaz merkezli, Karakoçan ve Kovanclar ilçelerinde e zamanl operasyon düzenleyen ekipler, 13 kiiyi gözaltna ald. Emniyette ilemleri tamamlanan 13 üpheli, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

MARDNDE KESKN NANCI SLAHI

Mardin Dargeçit ilçesinde PKKl ait 5 uzun namlulu silah bulundu. Mardin Valiliinden yaplan açklamaya göre, Mardin l Jandarma Komutanl ekiplerince Dargeçit ilçe krsalnda düzenlenen operasyonda, topraa gömülü halde Zagros keskin nianc tüfei, 4 kalenikof piyade tüfei ile çok miktarda yaam malzemesi bulundu. Ekiplerin bölgedeki operasyon sürüyor.

Ana Sayfaya Git