Kandil'e hava harekatı!

TSK, tdört koldan Kandil'e hava destekli kara operasyonu düzenliyor. Hakurk ve Kani Rash bölgesinde 5 örgüt üyesi etkisiz hale getirilirken, Hakkari bölgesindeki finans kaynağı olan akaryakıt kaçakçılığına da darbe indirildi.

Kandil'e hava harekatı!

Suriye'deki savaşın yansıra, Irak'ın Kuzeyindeki PKK'nın yıllardır karargah olarak kullandığı Kandil'e 12 gündür süren hava destekli kara operasyonu tüm sıcaklığıyla devam ederken, dün Hakurk ve Kani Rash bölgesinde yürütülen operasyonda 5 örgüt üyesi öldürüldü. PKK'nın finans kayşnağı olan akaryakıt kaynağına da darbe vurulurken, Bitlis'de el yapımı patlayıcırın infilat etmesi üzerine bir asker şehit oldu.

SINIR ÖTESİ HAREKAT

Genelkurmay Başkanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, komandoların Irak'ın kuzeyindeki Hakurk ve Kani Rash bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlarda, 5 teröristin daha silahlarıyla etkisiz hale getirildiği belirtildi. Hakurk ve Kani Rash bölgesinde 12 gündür süren operasyonlarda şu ana kadar etkisiz hale getirilen terörist sayısı 55'e ulaştı.

PKK'NIN FİNAS KAYNAĞI

PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarına yönelik operasyonda, örgütün akaryakıt kaçakçılığında kullandığı depolama tankerleri ve boru hatları imha edildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığına bağlı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı ile Dağ ve Komando Tugay Komutanlığınca, 10 Mart'ta PKK'lı teröristlerin sınırın Irak tarafındaki kamplarına yönelik başlatılan hava destekli operasyon kararlılıkla sürüyor.

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Kani Rash ve Nahal Tepe bölgelerinde tespit edilen, terör örgütü tarafından yönetilen akaryakıt kaçaklığında kullanılan depolama tankerleri ve boru hatları imha edildi.

BİTLİS'TE EL YAPIMI PATLAYICI

Bitlis  Kent merkezine yaklaşık 30 kilometre uzaklıktaki Hizan yolu üzerinde bulunan Sehi Ormanları bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristlerin tuzakladığı el yapımı patlayıcı, askerlerin geçişi sırasında infilak etti. Patlamada, Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Çakar şehit oldu, 1 asker de yaralandı. Olay yerine sevk edilen helikopterle bölgeden alınan yaralı asker, Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.  Güvenlik güçlerinin bölgedeki operasyonlarının sürdüğü bildirildi.

ŞEHİT ATEŞİ KONYAYI YAKTI

Şehit olan  evli ve 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Şükrü Çakar'ın (36) Konya kent merkezinde oturan babası Abdullah ve annesi Emine Çakar'a, acı haber, askeri yetkililer tarafından verildi. 15 yıllık uzman çavuş olan Şehit Şükrü Çakar'ın eşi Halise Çakar ile kızları Emine Nehir Çakar (6) ve Birsen Beren Çakar'ın (5), Bitlis Tatvan'da oturduğu öğrenildi. Üç kardeş olan Şehit Çakar'ın babaevine Türk bayrakları asıldı. Şehit Çakar'ın, bugün Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verileceği belirtildi.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

Bitlis'in Tatvan ve Mutki ilçelerine bağlı 12 köy, 4 mahallede 22 Mart Perşembe gününden itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

BATMAN'DA SICAK TEMAS

Diyarbakır'ın Kulp ile Batman'ın Sason ilçeleri arasındaki Zore Çayı bölgesinde operasyonlarını sürdüren güvenlik güçleri, öğle saatlerinde PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağladı. Çatışmada, 1 PKK'lı ölü ele geçirildi. Yaralandığı belirlenen 2 terörist ise kaçtı.  Çatışmanın ardından bölgeye takviye birlikler ile kobra helikopterler sevk edildi. Yaralı teröristlerin yakalanması için operasyonların sürdüğü bildirildi.

ELAZIĞ'DA 13 KİŞİ YAKALANDI

​Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, PKK/KCK’ya yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucu sosyal medya üzerinden PKK/KCK’nın propagandasını yapan 13 kişi tespit edildi. Elazığ merkezli, Karakoçan ve Kovancılar ilçelerinde eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, 13 kişiyi gözaltına aldı. Emniyette işlemleri tamamlanan 13 şüpheli, sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi.

MARDİN'DE KESKİN NİŞANCI SİLAHI

Mardin Dargeçit ilçesinde PKK'lı ait 5 uzun namlulu silah bulundu. Mardin Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Mardin İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Dargeçit ilçe kırsalında düzenlenen operasyonda, toprağa gömülü halde Zagros keskin nişancı tüfeği, 4 kaleşnikof piyade tüfeği ile çok miktarda yaşam malzemesi bulundu. Ekiplerin bölgedeki operasyon sürüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz