Kanlılara Barış Geldi

Muş'un Bulanık ilçesinde 2 aile arasında yaşanan kan davası, kanaat önderlerinin devreye girmesiyle barışla sonuçlandı.

Haberler 23.01.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bulank ilçesine bal Gündüzlü köyünde 2 kiinin hayatn kaybetmesiyle balayan kan davasnn sona erdirilmesi için kanaat önderleri devreye girdi. Bulank Kaymakam Hac Arslan Uzann da desteiyle aileler barmaya ikna edildi. Köy camiinde düzenlenen törende konuan Bulank Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Hac Arslan Uzan, barn toplumun özledii tablo olduunu söyledi. Uzan, Hz. Alinin dedii gibi Ya Müslümanlkta din kardelii ya da insanlkta e kardeliini düstur edinerek bir insan ya Allah için ya da insan olduu için seveceiz. Biz devlet olarak birlik ve beraberliin, her zaman kardeliin varlna inanyoruz. Bu topraklar hepimize yeter. Bakalarn ötekiletirmeden paylama kavramn kendimize ilke edinelim dedi.

KAN DAVASI SONUçLANDI

Her iki aileyi yürekten tebrik ettiini belirten Kaymakam Uzan, araclara da teekkür ederek, Bir hayra vesile olmann sevincini yayoruz. Bu ie ön ayak olan kiilere bir kez daha yürekten teekkür ederim diye konutu.

Devlet olarak bar ortamlarna her zaman katlm göstereceklerini söyleyen Uzan, Derdimiz, burada huzuru ve süknu salayarak kardelik içinde birlikte yaayp Müslümanlmz yerine getirmektir. Birlikte yaama duygumuzu hiçbir zaman yitirmeyelim. Bu aileleri yok eden, kavgalar ortadan kaldrmak için imdi olduu gibi her zaman gereken destei birlikte verelim. Bizler devletimizin efkat yüzünü göstermek adna yannzda olmaya devam edeceiz. Sizlerin sknts bizim skntmzdr ifadelerini kulland.

Yaplan konumalarn ardndan aile fertleri Kuran- Kerimin altnda geçip birbirlerine sarlarak bart.

Ana Sayfaya Git