Kar altında evlat nöbeti

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocuklarına kavuşma ümidiyle HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti, kar yağışına rağmen devam ediyor.

Haberler 14.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmas isteyen 85 aile, HDP il binas önündeki oturma eylemini 165inci günde de sürdürdü. Kar ya ve souk havaya ramen oturma eylemini sürdüren aileler, çocuklar gelene kadar bu eylemi sürdüreceklerini söyledi.

Ellerinde çocuklarnn fotorafyla kar altnda bekleyiini sürdüren annelerden Süheyla Demir yapt açklamada, Ardan daa kaçrlan kz Hayal için evlat nöbetini sürdürdüünü söyledi. Bugün kar yad. çocuklarmzn hasreti içimizi yakm. Bu kar içimizi soutmaz, hasretimiz bu kar da eitir. diyen Demir, eylemi sürdürmekte kararl olduklarn vurgulad.

KAR ALTINDA DREN

Demir, evlatlarna kavuana kadar oturma eylemine devam edeceklerini ifade ederek, Onlar Allaha havale ediyorum. K vakti, çocuklarmz, eimizi evde brakp, buraya geldik. Kaçrdklar çocuklarmz da görsün, anne ve babalar onlar ne kadar seviyor. Evladmzn can için kendi canmzdan vazgeçtik. Onlar kurtaracaz. dedi.

Kzna güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulunan Demir, Bakn karda kta sizi bekliyoruz. Dönün, gelin, güvenlik güçlerine teslim olun. Hayatnza kaldnz yerden devam edin. diye konutu.

TA YASADA BURDAYIZ

Fatma Bingöl evlatlar için kardan ve souktan korkmadklarn belirtti.

Kar da yamur da ta da yasa gitmeyeceiz. Evlatlarmz bekliyoruz burada. Evlatlarmz almadan buradan gitmeyeceiz. ifadelerini kulland.

HDPye tepkisini dile getiren Bingöl, çocuklarmz tan üstünde, karda yatyor. Allah bunu kabul eder mi? Aklmz çocuklarmzda. Tuncay, olum seni bekliyorum. Kar da yasa, frtna da olsa olumu almadan buradan gitmeyeceim. Allahn izniyle seni alp, öyle evime gideceim. eklinde konutu.

4 yl önce daa kaçrlan olu Mehmete kavuma ümidiyle Ardan gelerek eyleme katlan baba Salih Gökçe de eylemi kararllkla sürdürdüklerini söyledi.

Gerekirse karn üzerinde yatarm, çocuumu almadan buradan gitmem. HDPli milletvekilleri toplantlarda, Türk askeri Suriyeden çksn. diyor. lk önce gidin, Suriyeden bizim çocuklarmz getirin. çocuklarmz kandrp, zorla götürdüler. çocuklarmz versinler. ifadelerini kullanan Gökçe, üüseler de evlat hasretiyle içlerinin yandn aktard.

Kz çidem için eylem yapan baba Yasin Kaya ise, kara ramen oturma eylemine devam ettiklerini kaydetti.

çocuklarn beklemeye devam edeceklerini ifade eden Kaya, Kar altnda çocuklarmz bekliyoruz. Hava souktur ama içimiz yanyor. Kzm bak baban senin için bu karn altnda bekliyor. dedi.

KARDIR, KITIR UMURUMDA DEL

2014 ylnda kaçrlan olu Mehmet Emin (30) için Mutan gelen Gülbahar Teker, olunun yaayp, yaamad konusunda bilgisinin olmadn söyledi. Teker, Ben olumu almadan gitmiyorum. Kardr, ktr umurumda deil. Ben gitmiyorum. Evde bir hasta braktm kapy kapattm geldim. Yeter. Bu HDP bizden ne istiyor? çocuklar getirsinler. Batmanda onu kaçrp götürdüler. Sonradan bize telefon açt söyledi. 1 sene önce de kaçmaya kalkt. Onu yakalamlar. 1 senedir haber alamyoruz. Ölü mü yayor mu bilmiyoruz. En son Suriyenin Kobani kentinde olduunu söylemiti. Tekstil iinde çalyordu. Bize bakyordu. Batmanda 11 gün çalt, alp götürdüler. Bu yetimden ne istediler. Getirin çocuumu. Herkesin çocuu gelsin. Kürtler böyle deil. Biz onlar gibi deiliz dedi.

EVLATLARIMIZ çN BU SOUKTA YNE EYLEME DEVAM EDECEZ

Malatyal Sadiye Özbey, 17 Eylül 2015te Rizeden kendisini ziyarete gelirken Tuncelinin Pülümür ilçesinde yol kesen PKKl teröristler tarafndan arac yaklp kaçrlan astsubay olu Semih Özbey için 5 Eylül günü oturma eylemine katld. Özbey, kar k demeden olu için oturma eylemini sürdüreceini ifade ederek, Türkiye görüyor bizim çektiimiz bu zdrab. Ayaklarmz su alyor. Karlarn içindeyiz. Biz kendi hakkmz olan yavrumuzu istiyoruz. Karda kta buradayz. çocuklarmz hangi durumda, ne haldeler, durumlar nasl, o soukta açlar m, susuzlar m, üüyorlar m? Biz kendi hakkmz istiyoruz. Kimseden baka bir ey istediimiz yok. Olumdan hiçbir haber alamyorum. 4 yl önce videosunu yaynlandlar. O günden beri her an kulam telefonda, gelen ailelerin çocuklaryla birlikte biz de sevinç yayoruz ama kendi çocuumuz gelse daha çok sevineceiz. PKK benim çocuumu nasl aldysa öyle de getirsin. Benim çocuumdan ne istedi? Evlatlarmz için bu soukta oturma eylemimize devam edeceiz. çocuumuzu almadan da gitmeyi düünmüyoruz. Kimse scak yerini brakp da buralarda durur mu diye konutu.

Ana Sayfaya Git