Kar bölgeyi felç ediyor

Kar nedeniyle 450'den fazla yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Etkili olan kar, tipi ve olumsuz hava şartları nedeniyle 10 ilde 453 yerleşim birimi ulaşıma kapandı.

Haberler 21.12.2021 - 10:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Bingöl, Sivas, Bitlis, Van, Mu, Hakkari, Kars, Erzurum, Siirt ve Kastamonuda etkili olan kar ve tipi nedeniyle 453 yerleim yerine ulam salanamyor.

Bingöl l Özel daresi, Karlova, Ki, Genç, Solhan, Adakl ve Yedisu ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle 130 köy yolunun ulama kapandn açklad. Kapanan yollarn açklamas için l Özel daresi ve belediye ekipleri tarafndan çalma yürütülüyor.

Dün etkili olan kar nedeniyle Sivasta 39 köy Yolu ulama kapand. l Özel daresi, kar yann ardndan Doanar, mranl, Koyulhisar, Suehri ve Ula ilçelerine bal kapanan 39 köy yolunun açlmas için çalmalarna devam ediyor.

Olumsuz hava koullar dolaysyla Bitliste 50 köy yolu kapand. l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürlüü, yüksek yerleim yerlerinde yan etkili olduunu belirterek, ekiplerin kapal yollarn açlmas için çalmalarn sürdürdüünü belirtti.

VAN BÖLGESNDE

Van Büyükehir Belediyesi, kentte etkili olan kar nedeniyle 25 yerleim birimine ulam salanamadn açklad. Açklamada ekiplerin, kapal yollarda karla mücadele çalmalarn sürdürüldüü ifade edildi.

Kent genelinde 2 gündür yalarn etkili olduunu söyleyen Mu l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür, youn kar nedeniyle 63 köy yolunun kapandn belirtti.

Yentür, yollarn açlmas için ekiplerin karla mücadele çalmalarn sürdürdüünü ifade etti.

Hakkaride kar nedeniyle kapanan 3 köy ve 3 mezraya ulam salanabilmesi için karla mücadele ekiplerinin çalmalar devam ediyor.

Kars l Özel daresi Yol ve Ulam Müdürlüü, kentte 2 gündür etkili olan kar ve tipi nedeniyle ulamda aksamalarn yaandn belirtti.

Merkeze bal 5, Akyakada 3, Arpaçayda 4, Digorda 9, Kazmanda 6, Sarkamta 7, Selimde 11 ve Susuz ilçesinde de 5 köyün yolu youn kar ve olumsuz hava koullar nedeniyle kapand.

Kapal yollarn açlmas için çalmalar sürdürülüyor.

Erzurumda etkili olan kar nedeniyle 60 köy yolu ulama kapand. Belediye ekipleri, i makineleriyle yollarda kar küreme çalmas yürütüyor.

Dün geceden bu yana Siirtin Pervari ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Düüncüler köyü ve Ormanck mezras, Yapraktepe köyü ve Güzelba mezras, Saryaprak köyü ve Karaday mezras ile Bent, Belenoluk, Söütönü, Klack ve Doan köy yolu ulama kapand.

Yollarn ulama açlmas için çalmalar sürüyor.

Kastamonuda da kar ya özellikle yüksek rakml köylerde ulamda aksamaya neden oldu. l Özel daresi merkeze bal 19 köy yolunun kar nedeniyle ulama kapandn belirtti.

Ekipler, kar kalnlnn 30 santimetreyi bulduu bölgede 3 greyder, 3 kar bçakl kamyon ile çalma yürütüyor.

Ana Sayfaya Git