Görüş Bildir

Kar bölgeyi felç ediyor

Kar nedeniyle 450'den fazla yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor. Etkili olan kar, tipi ve olumsuz hava şartları nedeniyle 10 ilde 453 yerleşim birimi ulaşıma kapandı.

Kar bölgeyi felç ediyor

HABER MERKEZİ

Bingöl, Sivas, Bitlis, Van, Muş, Hakkari, Kars, Erzurum, Siirt ve Kastamonu'da etkili olan kar ve tipi nedeniyle 453 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.  

Bingöl İl Özel İdaresi, Karlıova, Kiğı, Genç, Solhan, Adaklı ve Yedisu ilçelerinde etkili olan kar nedeniyle 130 köy yolunun ulaşıma kapandığını açıkladı. Kapanan yolların açıklaması için İl Özel İdaresi ve belediye ekipleri tarafından çalışma yürütülüyor.

Dün etkili olan kar nedeniyle Sivas'ta 39 köy Yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi, kar yağışının ardından Doğanşar, İmranlı, Koyulhisar, Suşehri ve Ulaş ilçelerine bağlı kapanan 39 köy yolunun açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Olumsuz hava koşulları dolayısıyla Bitlis'te 50 köy yolu kapandı. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, yüksek yerleşim yerlerinde yağışın etkili olduğunu belirterek, ekiplerin kapalı yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

VAN BÖLGESİNDE                                          

Van Büyükşehir Belediyesi, kentte etkili olan kar nedeniyle 25 yerleşim birimine ulaşım sağlanamadığını açıkladı. Açıklamada ekiplerin, kapalı yollarda karla mücadele çalışmalarını sürdürüldüğü ifade edildi.

Kent genelinde 2 gündür yağışların etkili olduğunu söyleyen Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yoğun kar nedeniyle 63 köy yolunun kapandığını belirtti.

Yentür, yolların açılması için ekiplerin karla mücadele çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Hakkari'de kar nedeniyle kapanan 3 köy ve 3 mezraya ulaşım sağlanabilmesi için karla mücadele ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

Kars İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Müdürlüğü, kentte 2 gündür etkili olan kar ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamaların yaşandığını belirtti.

Merkeze bağlı 5, Akyaka'da 3, Arpaçay'da 4, Digor'da 9, Kağızman'da 6, Sarıkamış'ta 7, Selim'de 11 ve Susuz ilçesinde de 5 köyün yolu yoğun kar ve olumsuz hava koşulları nedeniyle kapandı.

Kapalı yolların açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

Erzurum'da etkili olan kar nedeniyle 60 köy yolu ulaşıma kapandı. Belediye ekipleri, iş makineleriyle yollarda kar küreme çalışması yürütüyor.

Dün geceden bu yana Siirt'in Pervari ilçesinde etkili olan kar ve tipi nedeniyle Düğüncüler köyü ve Ormancık mezrası, Yapraktepe köyü ve Güzelbağ mezrası, Sarıyaprak köyü ve Karadayı mezrası ile Bent, Belenoluk, Söğütönü, Kışlacık ve Doğan köy yolu ulaşıma kapandı.

Yolların ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

Kastamonu'da da kar yağışı özellikle yüksek rakımlı köylerde ulaşımda aksamaya neden oldu.   İl Özel İdaresi merkeze bağlı 19 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığını belirtti.

Ekipler, kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu bölgede 3 greyder, 3 kar bıçaklı kamyon ile çalışma yürütüyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi