Kar teslim aldı

Türkiye'yi etkisi altına alan kar Güneydoğu'da yaşamı felç etti. Hava ulaşımı aksarken, okullar tatil edildi, bir çok yerleşim yeriyle ulaşım kesildi.

Haberler 15.12.2016 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güneydou Anadolu Bölgesinde dün balayan kar ya günlük yam olumsuz etkilerken, yüzlerce köy yolu ulama kapand, ülke genelinde 39 ilde dün eitime ara verilmesi kararlatrld. Diyarbakr, Mardin ve Elazda baz uçak seferleri iptal edildi.

DYARBAKIRIN LçELER

Diyarbakrda sabah balayan kar yann gece yarsna kadar süreceini bildirdi. Diyarbakr merkez ve ilçelerde kar kalnlnn yer yer 20 santime ulat, yüksek kesimlerde 50 santime ulat. Kar ya nedeniyle özel havayolu irketinin 10.40da yapaca Diyarbakr-stanbul seferi iptall edildi.

Kent merkezi ve ilçelerinin çok noktasnda beyaz örtü oluturan kar yana hazrlksz yakalanan araç sürücüleri, dörtlülerini yakp hzlarn minimum seviyeye indirip ilerlerken, vatandalar da yatan etkilenmemek için duraklara ve bina altlarna snd.

Meteoroloji Diyarbakr Bölge Müdürlüünden alnan bilgilere göre, kar yann gün boyu devam edecei örenildi. Yarn etkisini kaybetmesi beklenen kar yann sonraki üç gün aralksz devam edecei kaydedildi.

SVEREK-DYARBAKIR KARAYOLU

anlurfa Büyükehir Belediyesi Siverek Koordinatörü Erkan Aslanparças, kar nedeniyle yaklak 100 köy yolunun kapal olduunu bildirdi. çalmalarn aralksz sürdüünü belirten Aslanparças, Diyarbakr-Siverek karayolunda ulamn aksamamas için kar temizleme ve tuzlama çalmas yürüttüklerini ifade etti.

IRNAKDA YAAM FELç

rnak ve çevresinde etkili olan kar ya nedeniyle kent merkezi ve Uludere lçesinde ilk ve orta öretim kurumlarnda okullar tatil edildi, engelli ve hamile kamu personeline de idari izin verildi.

Kar ya ile ilgili rnak Valiliinden yaplan yazl açklamada, Youn kar ya nedeniyle, rnak merkez ve merkez ilçeye bal belde, köyler (Kasrik ve Kumçat beldeleri dnda) ve Uludere ilçesinde temel eitim ve orta öretim kurumlarnda 14.12.2016 tarihinde(çaramba günü) eitime bir (1) gün süreyle ara verilmitir. Ayrca youn kar ya nedeniyle kamu kurum ve kurulularnda çalan engelli ve hamile personel de (çaramba günü) idari izinli saylacaktr denildi.

ELAZIDA YOLLAR KAPANDI

Elazda önceki akam balayan kar ya bugün sabah saatlerinden etkisini arttrarak devam etti. Kar ya nedeniyle Elaz genelinde 381 köy yolu ulama kapand. Anadolu Jet firmasna ait TK7218 sefer sayl uçan Elaz seferi de iptal edildi. Ayn ekilde özel havayolu irketinin 12.40 uçann Elaza yapaca sefer de iptal edildi.

BNGÖL BR METRE KAR

Bingölde gece saatlerinde etkili olan kar ya, sabah saatlerinde yerini tipiye brakt. Kar kalnlnn 40 santimetreyi geçtii kent merkezi, bal köyler ve ilçeler ile yerleim merkezlerine elektrik verilemedi. lçelerde ise kar kalnl 1 metreyi geçti.

Youn sisin etkili olduu kentte Bingöl-Erzurum, Elaz ve Mu karayollarnda ulamda aksaklklar yaanyor. Karayollar Müdürlüüne bal ekipler, kapal olan 278 köy yolunu açmak için 39 i makinesi, 11 personel ile kent genelinde çalmalarn sürdürüyor. Kar ve tipiden dolay en yakn olan köy yollarna öncelik verildii ancak olumsuz hava koullar nedeniyle tekrar ulama kapatld belirtildi.

Karlova lçesinde kar kalnl 1.5 metreyi geçti. lçeye bal 48 köy yolu ulama kapanrken ilçe merkezi ve bütün köylere elektrik verilemedi. lçe merkezi ile bütün köy okullar tatil edildi. Karlova lçe merkezinde frn dnda hiç bir esnaf iyerini açmad. Youn kar yann tipi ve frtnaya dönütüü ilçede Karlova-Erzurum ve Karlova-Bingöl karayollar da kar ya ve tipi nedeniyle ulama kapand. Elektrik arzasna gidermek için ilçe merkezine gelen FEDA ekipleri de kar ya ve tipi nedeniyle Boncuk Köyü yaknlarnda mahsur kald.

MARDNDE ETME ARA VERLD

Mardinde de etkili olan mevsimin ilk kar ya, hayat olumsuz etkilerken, Ömerli lçesinde de eitime de bir gün ara verildi. Ömerli lçe Kaymakamlndan yaplan açklamada, ilçede etkili olan souk hava ve kar ya nedeniyle ilçe merkezi ve köylerdeki ilk ve orta dereceli okullarda eitime bir gün ara verildii duyurularak, Ömerli Hfzsshha Kurulunun kararyla bugün ilk ve orta dereceli okullar, yaygn eitim kurumlar, ana okullar ve özel eitim merkezlerinde eitime ara verilmesi karar alnmtr denildi.

Dargeçit, Savur ve Mazda ilçelerinde de kar yann balad bildirildi. Merkez ilçe Artuklu, Yeilli ve Kzltepe ilçelerinde etkili olan youn sis hayat ve karayolu ulamn olumsuz etkiliyor. Mardin merkez Artuklu ilçesini etkilisi altna alan youn sis hayat olumsuz etkiledi. Youn sis nedeniyle eski Mardinde görü mesafesi 10 metrenin altna dütü. Youn sis nedeniyle baz uçak seferleri iptal edilirken Mardin Havalimanna inmesi gereken baz uçaklar da, baka havalimanlarna yönlendirildi.

Ana Sayfaya Git