Kar yağışı etkili oldu

Diyarbakır'da önceki gün kar etkili oldu. Kulp'ta eğitime ara verilirken, Diyarbakır-Siverek karayolu zaman zaman ulaşıma kapandı. Bağlar belediyesi ekipleri ise kırsaldaki kapalı yolları açmak için seferber oldu.

Haberler 04.01.2020 - 11:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ülkenin büyük kesimini etkisi altna alan Kar ya önceki gece, Diyarbakr yöresinde de yaam olumsuz yönde etkiledi. Kulpta eitime ara verirken, Diyarbakr-Siverek karayolunda, kar yandan dolay yol ulama kapanrken, çok sayda araç mahsur kald. Balar Belediyesi ve Karayollar Ekiplerinin youn çalmasyla, Karaçada bölgesindeki kapal yolar uçald.

BÖLGEDE ETKL OLDU

Diyarbakrn Kulp, Lice ve çnar ilçelerinde etkili olan kar ya, yaam olumsuz etkiledi. Ulamda aksamalarn olduu ilçelerden Kulpta, tamal eitimin yapld okullar, 1 gün süreyle tatil edildi. lçe Milli Eitim Müdürlüünden yaplan açklamada, ilçe merkezindeki okullara köylerden tamal gelen örenciler için bugün eitime ara verildii belirtildi.

SVEREK KARAYOLU

Önceki akam saatlerinde etkili olan kar ya nedeniyle anlurfa karayolu ulama kapanrken, karayolunda meydana gelen hasarl kazalarla kilometrelerce araç kuyruu olutu. Akam saatlerinde kar yann etkisini gösterdii Diyarbakrda ulam da aksamalar meydana geldi. Kar yann etkili olduu anlurfa karayolu, kapand. TIR ve kamyonlarn karayolunda ilerleyememesi ve meydana gelen hasarl trafik kazalar nedeniyle de kilometrelerce araç kuyruu olutu. Karayollar ekipleri gecenin ilerleyen saatlerinde yürüttükleri youn çalmalar sonucu yol ulama açld.

BALARDA SEFERBERLK

Balar Belediyesi, kar yann etkili olduu Karacada bölgesindeki krsal yerleim yerlerinde ulamn aksamasn önledi.

Balar Belediyesinden yaplan açklamada, Karacada bölgesinin yüksek kesimlerinde kar yann etkili olduu, önceden alnan tedbirlerle ulamn aksamasnn önlendii bildirildi.

Belediyeye ait araçlar ve i makinelerinin müdahalesiyle 10 krsal mahallede vatandalarn madur olmasnn önüne geçildii kaydedilen açklamada, Fen leri Müdürlüü ekiplerinin olas kar yana kar gerekli tedbirleri almaya devam ettii belirtildi.

BAKANA TEEKKÜRLER

Bölgede yaayan vatandalar, alnan önlemler ve yaplan çalmalardan dolay Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ve belediye ekiplerine teekkür etti.

Beyolu ise, Bizim için vatandalarmzn huzuru çok önemlidir. Bizim görevimiz milletimize her koulda hizmet ulatrmaktr. Karacada bölgemizde yer alan 10 köyümüzün kar ya nedeniyle olas maduriyetini önlemi olduk. Bundan sonra da ayn ekilde milletimizin emrinde ve hizmetinde olmaya devam edeceiz. dedi.

SLVANDA ETKL OLDU

Silvana bal krsal mahallelerde dün geceden itibaren etkili olan kar ya hayat durma noktasna getirdi. lçeye bal onlarca köy yolu ulama kapanrken Boyunlu, Tapnar, Keklikdere, Onbalar, Bayramba, Daclar, Ar, Görentepe ve çidemli krsal mahallelerine ulamda aksamalar yaand. Belediyeye bal ekipler, aksamalarn giderilmesi için akam saatlerinden itibaren çalma balatt. Yaplan çalmalarn ardndan kar nedeni ile yaanan olumsuzluklarn giderildii kaydedildi.

GÜNEYDOU BÖLGESNDE

Öte yandan, Van, Bitlis ve Muta olumsuz hava koullar nedeniyle 317 yerleim birimine ulam salanamyor.

Van Büyükehir Belediyesinden yaplan açklamada, Bahçesaray ve Gürpnar ilçelerinde kar ve tipi nedeniyle 75 yerleim biriminin yolunun kapand belirtildi. Açklamada, karla mücadele ekiplerinin yollarn açlmas için çalmalarn sürdürdüü aktarld.

Bitlis l Özel daresi Yol ve Ulam Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan yapt açklamada, kar nedeniyle 162 köye ulalamadn söyledi. Karla mücadele ekiplerinin köy yollarn açmak için çalma yürüttüünü ifade eden Kurtkan, acil durumlar için ekiplerin hazr olduunu vurgulad. Mu l Özel daresi Genel Sekreteri eyhmus Yentür de kentte 80 köy yolunun kar nedeniyle kapandn, ekiplerin yollar açmak için çalma yürüttüünü dile getirdi. Belediye ekipleri de cadde ve ara sokaklarda kar temizleme çalmasn sürdürüyor.

METEROLOJDEN UYARI GELD

Güneydou Anadolu Bölgesi ve ky kesimlerde dün saanak, iç ve dou bölgelerde ise karla kark yamur ve kar bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüünden yaplan açklamaya göre, Türkiye genelinde hava bugün parçal ve çok bulutlu olacak.

Dou Akdeniz, ç Anadolunun dousu, Güneydou Anadolu ve Dou Anadolunun bats ile Antalya, Karaman, Samsun, Ordu, Giresun, Gümühane, Bayburt, Trabzon, Rize, Erzurum, Kars, Idr, Ar ve rnak çevrelerinde ya öngörülüyor.

Yalarn, Güneydou Anadolu Bölgesi ve ky kesimlerde yamur ve saanak, iç ve dou bölgelerde ise karla kark yamur ve kar eklinde olaca tahmin ediliyor.

Mersinin dou ilçeleri ile Adana ve Hatayn ky kesimlerindeki yalarn yerel olarak kuvvetli gerçeklemesi bekleniyor.

Mevsim normalleri civarnda seyreden hava scaklklarnda önemli bir deiiklik öngörülmüyor.

Rüzgarn, genellikle kuzey ve kuzeydou yönlerden hafif, ara sra orta kuvvette, Marmarann güneyi ve Kuzey Egede kuvvetli esecei tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git