Kar yağışı kuvvetli geliyor

Meteoroloji’den flaş uyarı geldi, bu saatlere dikkat! Rüzgar, buzlanma, don olayı, pus ve sis... Tamamen değişiyor; yağmur, sağanak, kar, karla karışık yağmur şiddetli geliyor. Kuvvetli kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapılırken; bazı bölgelerde de artan sıcaklıklarla birlikte, hızlı erime sebebiyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riski çağrısına yer verildi. İşte son hava durumu tahmini...

Haberler 05.01.2022 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Metoroloji Genel Müdürlüünün son hava durumu raporuna göre; Ülkemiz genelinin parçal ve çok bulutlu, Bat ve Orta Karadeniz Kylar, Dou Karadeniz, Dou Anadolunun kuzey ve dousu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yal geçecei tahmin ediliyor. Yalarn, Karadeniz kylar ile Hatay, Osmaniye ve rnak çevrelerinde yamur ve saanak, ya alan dier yerlerde karla kark yamur ve kar eklinde görülmesi, bu akam saatlerinde Artvin çevreleri ile Ardahann kuzey ve batsnda yerel kuvvetli olaca tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve dou kesimlerde buzlanma ve don olay ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLII:

Scaklklarn yurt genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR:

Genellikle güney ve güneybat, Dou Akdenizde kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Dou Anadolunun dousunda güneybat yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETL YAI UYARISI:

Yalar Artvin kylarnda kuvvetli yamur, Artvinin iç kesimleri ile Ardahann kuzey ve batsnda kuvvetli kar ya eklinde olmas beklendiinden yaanabilecek olumsuzluklara kar dikkatli ve tedbirli olunmas gerekmektedir.

KAR ERMES ve çI RSK:

Bat kesimlerden balayarak, zamanla yurt genelinde scaklklarn hissedilir derecede artmas ve hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Artan scaklklarla birlikte, mevcut kar örtüsünde meydana gelebilecek hzl erime sebebiyle sel, su baskn, heyelan ve ç oluma riskinin artt deerlendirilmektedir.

MARMARA

Parçal, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçecei tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya kesimi ile bölgenin güneydousunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

EDRNE C, 13CParçal bulutlu

STANBUL C, 14CParçal, yer yer çok bulutlu

KIRKLAREL C, 12CParçal, yer yer çok bulutlu

KOCAEL C, 16CParçal, yer yer çok bulutlu

EGE

Parçal ve az bulutlu, Güney Ege kylarnn çok bulutlu geçecei tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

A.KARAHSAR C, 9CParçal ve az bulutlu

ZMR C, 19CParçal ve çok bulutlu

MANSA C, 15CParçal ve az bulutlu

MULA C, 14CParçal ve çok bulutlu

AKDENZ

Parçal, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Hatay ve Osmaniye çevrelerinin saanak yal geçecei tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ADANA C, 18CParçal, yer yer çok bulutlu

ANTALYA C, 19CParçal bulutlu

HATAY C, 18Cçok bulutlu ve saanak yal

ISPARTA C, 12CParçal bulutlu

ç ANADOLU

Parçal, yer yer çok bulutlu, öle saatlerinden sonra Sivasn kuzeydou çevrelerinin karla kark yamur ve hafif kar yal geçecei tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte yüksek kesimlerde buzlanma ve don olay bekleniyor.

ANKARA C, 10CParçal bulutlu

ESKEHR C, 12CParçal bulutlu

KONYA C, 13CParçal bulutlu

SVAS C, 6CParçal, yer yer çok bulutlu, öle saatlerinden sonra kuzeydou çevreleri karla kark yamur ve hafif kar yal

BATI KARADENZ

Parçal ve çok bulutlu, sabah ve öle saatlerinde ky kesimlerinin hafif yamurlu geçecei tahmin ediliyor. Saba ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU C, 10CParçal ve çok bulutlu

DÜZCE C, 16CParçal ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yamurlu

KASTAMONU C, 8CParçal ve çok bulutlu, sabah ve öle saatlerinde hafif yamurlu

ZONGULDAK C, 13CParçal ve çok bulutlu, sabah ve öle saatlerinde hafif yamurlu

ORTA ve DOU KARADENZ

Parçal ve çok bulutlu, Orta Karadeniz Kylar ile Dou Karadeniz Bölümünün yal geçecei tahmin ediliyor. Yalarn, ky kesimlerinde yamur, iç kesimlerde karla kark yamur ve kar eklinde görülmesi, bu akam saatlerinde Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli olaca tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olay bekleniyor.

AMASYA C, 12CParçal ve çok bulutlu

çORUM C, 10CParçal ve çok bulutlu

SAMSUN C, 13CParçal ve çok bulutlu, sabah ve öle saatlerinde yamurlu

TRABZON C, 13CParçal ve çok bulutlu, öle saatlerinde yamurlu

DOU ANADOLU

Parçal ve çok bulutlu, rnak çevrelerinin yamurlu, bölgenin kuzey ve dousunun karla kark yamur ve kar yal geçecei tahmin ediliyor. Yalarn, bu akam saatlerinde Ardahann kuzey ve batsnda yerel kuvvetli olaca tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

ERZURUM C, 1Cçok bulutlu, öle saatlerinden sonra aralkl kar yal

KARS C, -3Cçok bulutlu, öle saatlerinden sonra aralkl kar yal

MALATYA C, 7CParçal ve çok bulutlu

VAN C, 4Cçok bulutlu, öle saatlerinden sonra aralkl kar yal

GÜNEYDOU ANADOLU

Parçal, yer yer çok bulutlu geçecei tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DYARBAKIR C, 6CParçal, yer yer çok bulutlu

GAZANTEP C, 11CParçal, yer yer çok bulutlu

SRT C, 7CParçal, yer yer çok bulutlu

ANLIURFA C, 12CParçal, yer yer çok bulutlu

Ana Sayfaya Git