Görüş Bildir

Kar yağışı kuvvetli geliyor

Meteoroloji’den flaş uyarı geldi, bu saatlere dikkat! Rüzgar, buzlanma, don olayı, pus ve sis... Tamamen değişiyor; yağmur, sağanak, kar, karla karışık yağmur şiddetli geliyor. Kuvvetli kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yapılırken; bazı bölgelerde de artan sıcaklıklarla birlikte, hızlı erime sebebiyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riski çağrısına yer verildi. İşte son hava durumu tahmini...

Kar yağışı kuvvetli geliyor

HABER MERKEZİ

Metoroloji Genel Müdürlüğünün son hava durumu raporuna göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz Kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Hatay ve Osmaniye çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Karadeniz kıyıları ile Hatay, Osmaniye ve Şırnak çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, bu akşam saatlerinde Artvin çevreleri ile Ardahan’ın kuzey ve batısında yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI:

Sıcaklıkların yurt genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR:

Genellikle güney ve güneybatı, Doğu Akdeniz'de kuzeyli yönlerden hafif, yer yer orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun doğusunda güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:

Yağışların; Artvin kıyılarında kuvvetli yağmur, Artvin'in iç kesimleri ile Ardahan’ın kuzey ve batısında kuvvetli kar yağışı şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KAR ERİMESİ ve ÇIĞ RİSKİ:

Batı kesimlerden başlayarak, zamanla yurt genelinde sıcaklıkların hissedilir derecede artması ve hafta boyunca mevsim normallerinin 4 ila 10 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor. Artan sıcaklıklarla birlikte, mevcut kar örtüsünde meydana gelebilecek hızlı erime sebebiyle sel, su baskını, heyelan ve çığ oluşma riskinin arttığı değerlendirilmektedir.

MARMARA

Parçalı, kuzey kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya kesimi ile bölgenin güneydoğusunda pus ve yer yer sis bekleniyor.

EDİRNE °C, 13°CParçalı bulutlu

İSTANBUL °C, 14°CParçalı, yer yer çok bulutlu

KIRKLARELİ °C, 12°CParçalı, yer yer çok bulutlu

KOCAELİ °C, 16°CParçalı, yer yer çok bulutlu

EGE

Parçalı ve az bulutlu, Güney Ege kıyılarının çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, 9°CParçalı ve az bulutlu

İZMİR °C, 19°CParçalı ve çok bulutlu

MANİSA °C, 15°CParçalı ve az bulutlu

MUĞLA °C, 14°CParçalı ve çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı, yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinden sonra Hatay ve Osmaniye çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

ADANA °C, 18°CParçalı, yer yer çok bulutlu

ANTALYA °C, 19°CParçalı bulutlu

HATAY °C, 18°CÇok bulutlu ve sağanak yağışlı

ISPARTA °C, 12°CParçalı bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Sivas'ın kuzeydoğu çevrelerinin karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 10°CParçalı bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 12°CParçalı bulutlu

KONYA °C, 13°CParçalı bulutlu

SİVAS °C, 6°CParçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeydoğu çevreleri karla karışık yağmur ve hafif kar yağışlı

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde kıyı kesimlerinin hafif yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Saba ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

BOLU °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu

DÜZCE °C, 16°CParçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif yağmurlu

KASTAMONU °C, 8°CParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmurlu

ZONGULDAK °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde hafif yağmurlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz Kıyıları ile Doğu Karadeniz Bölümü'nün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi, bu akşam saatlerinde Artvin çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA °C, 12°CParçalı ve çok bulutlu

ÇORUM °C, 10°CParçalı ve çok bulutlu

SAMSUN °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmurlu

TRABZON °C, 13°CParçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmurlu

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Şırnak çevrelerinin yağmurlu, bölgenin kuzey ve doğusunun karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, bu akşam saatlerinde Ardahan’ın kuzey ve batısında yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don ile birlikte pus ve yer yer sis bekleniyor.

ERZURUM °C, 1°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

KARS °C, -3°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

MALATYA °C, 7°CParçalı ve çok bulutlu

VAN °C, 4°CÇok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı kar yağışlı

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı, yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde pus ve yer yer sis bekleniyor.

DİYARBAKIR °C, 6°CParçalı, yer yer çok bulutlu

GAZİANTEP °C, 11°CParçalı, yer yer çok bulutlu

SİİRT °C, 7°CParçalı, yer yer çok bulutlu

ŞANLIURFA °C, 12°CParçalı, yer yer çok bulutlu

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi