Kararlı eylem!

Suriye'ye götürüldüğünü iddia ettiği oğlu Ömer (24) için oturma eylemi yapan Salih Gökçe, "Benim bir oğlum asker, bir oğlum dağda; kandırıp, götürdüler. HDP'den açıklama bekliyorum" dedi.

Haberler 08.10.2019 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK tarafndan kaçrldn belirttikleri çocuklarnn bulunmasn isteyen 53 aile, HDP binas önündeki oturma eylemleri 36inci günü geride brakrken, stanbulda çalt srada, 5 yl önce, askere gitmek üzereyken PKK tarafndan kaçrlp, Suriyeye götürüldüünü iddia ettii olu Ömer (24) için oturma eylemi yapan Salih Gökçe, Benim bir olum asker, bir olum dada; kandrp, götürdüler. HDPden açklama bekliyorum dedi.

HACRE ANNE UMUT OLDU

Hacire Akar, 21 Austosta kaybolan olu Mehmetin (21) HDPliler tarafndan daa kaçrldn söyleyip, 1 gün sonra, partinin Diyarbakr binas önünde oturma eylemi balatt. Eylemin 3üncü gününde ortaya çkan Mehmet Akar, mahkemece ev hapsiyle cezalandrld. Oluna kavuup, eylemine son veren Hacire Akar, çocuklar kayp annelere çarda bulundu.

3 EYLÜLDEN BER EYLEM

Akarn çarsyla harekete geçen çocuklar kayp aileler, 3 Eylülden itibaren HDP önünde oturma eylemine balad. Eylem, 36inci günde de 53 aile tarafndan sürdürüldü.

çOCUUMU ALMADAN GTMEYECEM

stanbulda çalrken, 2014 ylnda, askere gitmek üzereyken terör örgütü PKK tarafndan kaçrlarak, Suriyeye götürüldüünü iddia ettii olu Ömer için 17 Eylülden beri oturma eyleminde olan Salih Gökçe, bir olunun da asker olduunu söyledi. Olunu bulmak için Suriyeye gittiini, teröristlerin kendisinden 15 bin TL aldn anlatan Gökçe, Ben Ardan geldim; olumu stanbuldan alp, Suriyeye götürdüler. Kobaniye gitmiler. Kobanide PYDli teröristler, önünü kesip, brakmyor. Onunla birlikte 30 genç daha var. Ben 2 kez Suriyeye gidip, geldim. Orada 15 bin TL verdim, param da gitti, elimden aldlar. Meerse kampn etrafndan beni döndürüyorlarm. Ben oradayken bomba patlad sonra içeri girmeme izin vermediler. HDP evlatlarmz versin. Benim bir olum asker stanbulda, bir olum da da kandrp, götürdüler. Kapmz kilitleyip, gelmiiz. Yine de gitmeyeceim, bekleyeceim; çocuumu almadan gitmeyeceim diye konutu.

stanbuldan Diyarbakra gelen, Bitlisli Fahrettin Akku, 2015te Sultangazi ilçesinde, 19 yandayken kaçrldn iddia ettii olu Erkan için 20 Eylülde HDP binas önündeki oturma eylemine katld. Akku, terör örgütü PKK tarafndan kaçrldn örendikten sonra olunu almak için teröristlerle görütüünü anlatt. Teröristlerin olunu vermeyeceklerini söylemesinin ardndan felç geçirdiini belirten Akku, evladn kaybetmenin büyük ac olduunu söyledi.

ÜZÜNTÜYLE FELç GEçRDM

PKK tarafndan kaçrlmasa olu Erkann vatani görevini yapacan anlatan Fahrettin Akku, 2 ay sonra askere gidecekti. çocuumu nasl götürdüler, farkna varmadm. Evladmn peine dütüm. Türkiyede gitmediim yer kalmad. Evladm onlarn elinden koparmak için çok mücadele ettim, maalesef koparamadm. Evladmn Bitlisin Hizan ilçesinde olduunu örenip, oraya gittim. PKKllarla görütüm, Olum sizdedir, bana evladm verin, tek olumdur dedim. Bana evladmn orada olduunu, vermeyeceklerini söylediler. Bundan daha ar bir büyük ac var m? O üzüntüyle felç geçirdim. O üzüntüyle kolum, ayam gitti. Psikolojim tamamen çöktü. Evladn kaybetmek ne kadar büyük bir acdr, bu acy ancak ana- baba bilir. u anda ilaçlarla yayorum. Yüzde 85im gitmi, yüzde 15 canllm kalm, hep üzüntüden. Ben vazgeçmedim, sonuna kadar da mücadele edeceim. Erkanm gelene kadar buradan ayrlmayacam diye konutu.

Oluna seslenen Fahrettin Akku, Erkan, beni dinliyorsan eer çk, gel olum. Bir yolunu bulursan kaç, gel olum. Gel bak, 81 milyon insan bizim arkamzda olum. Bamn üstünde yerin var; çünkü 81 milyon insan bizden taraftr. Bu çocuklar bunlarn elinden çkarmak için 81 il u anda bize destek veriyor. çkabiliyorsan çk gel olum, bunlarla bizim iimiz yok dedi.

GÜRBETç ANNELERN ZYARET

Almanyadan bir gezi kapsamnda Diyarbakra gelen çou kadn 20 kiilik grup, Diyarbakr annelerini ziyaret etti, onlarla görütü, desteklerini bildirdi. Grup adna açklama yapan Sevgi Polat, gezi amaçl kente geldiklerini, annelerin eylemini örenince de geziyi iptal edip, destek ziyareti gerçekletirdiklerini söyledi.

Ailelere ses olmak için geldik. Annelere cesaret vermek için buraya geldik. Biz de anneyiz. Bu anneler sakn pes etmesin. Avrupadaki anneler ve gurbetçi anneler de sizin arkanzda. diyen Polat, annelerin evlatlarna bir an önce kavumasn temenni ettiklerini belirtti. Polat, Gezimizin adn Annelerin çl olmaya geldik. diye deitirdik. Bütün anneler için buradayz. dedi.

Mefaret en de eyleme katlan ailelerin her birinin farkl bir öyküsü ve dram olduunu belirterek, Burada bulunan bir baba tek bana büyütmü evlatlarn. Evlatlarn bugünler için büyütmediler. Aileler inallah yavrularna kavuurlar. Sonuna kadar destekçileriyiz. Kadna destek ve iddete hayr diyoruz. Ancak iddetin en büyüü burada. diye konutu.

Karstan gelen bir grup da Diyarbakr annelerini ziyaret etti.

ARILI ANNELERN DESTE

Ardan gelen 124 anne, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle 3 Eylülde HDP l Bakanl binas önünde oturma eylemi balatan Diyarbakr annelerini ziyaret ederek, desteklerini iletti.

Balarna beyaz tülbent takan Arl anneler, terör örgütü PKK aleyhine slogan atp, Diyarbakrdaki annelerle Kürtçe atlar yakt, aclarna ortak oldu.

Ardan gelen annelerden Kelime Dinç, teröre tepki göstererek, öyle konutu:

Allahn izniyle bunlardan kurtulacaz. nallah buray da onlardan temizleyeceiz. Hepimiz kardeiz. Buraya, annelere desteklerimizi iletmek için geldik. Hepimizin çocuu var. nallah onlardan bu annelerin çocuklarn alacaz.

Fatma Üncer de terör örgütünü lanetleyerek, çocuklar için oturma eylemi yapan annelerin amaçlarna ulamas için dua ettiklerini dile getirdi.

Bir anne olarak Diyarbakr anneleriyle gurur duyduklarn vurgulayan Üncer, Bu annelerin çocuklar bizim çocuklarmz gibidir. Hepimiz aileyiz, Kürt, Türk fark etmiyor, hepimiz eitiz. Biz çocuklarmz için geldik buraya, hepimiz Müslümanz. diye konutu.

Saltanat Kaya da annelere destek için geldiklerini belirterek Dileriz ki bu anneler bir an önce evlatlarna kavuur. Biz onlara destek için geldik. Allah hepsine yardm etsin. Allah devlete zarar, ziyan vermesin. ifadelerini kulland.

Ardan gelen annelerden Nazemin Knat, 8 yl önce çocuunun stanbulda çalrken terör örgütü tarafndan daa kaçrldn anlatt.

Gözyalarna hakim olmayan anne Knat, askerden geldikten sonra çocuunun daa kaçrldn ifade ederek, unlar kaydetti:

Olum hangi zalimin elindedir bilmiyorum. Hangi zalimin elindeyse olumu göndersin. Artk çocuumu istiyorum. On senedir çocuumu görmüyorum, artk yeter. Allah onu götürenlerin belasn versin. Olumdan, gittiinden beri hiç haber alamadm.

Ana Sayfaya Git