Kardeşliği kaleme aldı

Diyarbakırlı 29 yaşındaki Engin Temiz, İzmir’de tıp okuyan Diyarbakırlı bir öğrencinin hikayesini Dicle’nin Gözyaşları isimli kitabında ele alarak doğu ve batı arasındaki kardeşliğe değindi.

Haberler 18.10.2019 - 10:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrl, Engin Temiz daha önce FETÖnün 15 Temmuz darbe giriimine kar gösterilen kahramanl dile getiren bir iir yazd. Temiz imdi ise Diyarbakrl tp örencisinin zmire uzanan hikayesini elle ald. Yaklak 5 ylda kitabn tamamladn kaydeden Temiz, 10 bin adet basm ile okuyucularma tekrardan merhaba diyorum. Daha önce 15 Temmuz darbe giriiminde her birimizin dik duruunu gösteren iiri yazmtm. imdi ise Diyarbakrdan zmire giden tp örencinin hikayesini ele aldm. Burada vurgulamak istedii dou bat arasndaki kardeliimizdir. Diyarbakr ile zmir arasnda gelien bu hikaye kardeliin, birlikteliin ve barn en güzel örneklerinden bir tanesidir dedi.

KARDEL KALEME ALMI

Engin Temiz daha sonra, 15 Temmuz darbe giriimiyle ilgili yazd iiri okudu. Temizin ahadet adl iirinin bir bölümü öyle:

Ey gazi ulusum, sen olacaksn daim kahraman, inmez bayrak, susmaz ezan, baki bu vatan, te sana rehber dilinde Allah, gösünde iman, Bakyor sana resul ve ardnda binlerce Müslüman, ahir zaman zelzelesi bu milleti temelden sarsar, cühela klk deitirmi kadim rkma ne yazar, o an ahlansn ellerin, kimse görmez o seni duyar, asrlardr benimdir, teslim olmaz asla bu diyar, Nemrutun neslindendir bu bedbaht, hayasz düman, göz dikmi yurduma kendini bilmez üç be eytan, durma istiklal senin, ayaklarnla sallansn cihan, o zaman belki, efaatçi olur sana Resul-i Zian, ümitsiz olma kuruldu ardnda dualarla maher, durma haydi al peygamber elinden bir tas ab- Kevser, toplanm ceddi bilmem kin, dümanlk, ihanet, haç ile hilalin savadr bu, kopacak, yakndr kyamet, ne kutsal yoldur, bu fkrr her yerinden rahmet, dalgalan al bayram elbet nasip olur ahadet.

Ana Sayfaya Git