Karlıova'da at yarışlarına destek talebi

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde ikinci kez at yarışı heyecanı yaşandı. Yarışların devlet tarafından desteklenmesi ve organize edilmesini isteyen yarışseverlerden Sadri Bingöl, "At yarışı ilçemize has olarak her yıl düzenleniyordu. Uzun yıllar yapılmayan yarışlar son iki yıldır yapılmaya başlandı. Bu yarışların resmi olarak devlet tarafından organize edilerek desteklenmesi gerekir. Yarışlara olan ilgili giderek azalıyor, aksi halde önümüzdeki yıllar bu yarışlar artık yapılamayabilir" dedi.

Haberler 02.09.2018 - 11:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karlova ilçesine bal Toklular köyünde düzenlenen geleneksel at yarlar, çevre ilçelerden gelen vatandalarn katlmyla büyük ilgiyle izlendi. Ödülü vatandalarn belirledii, biri 3 bin, dieri 6 bin metre olmak üzere iki kategoride 7er kou sonucunda, birinci gelen atlarn sahiplerine tam altn verildi.

YARIA DESTEK STEDLER

lçe sakinleri, büyük heyecanla izledikleri yarlarn resmi olarak desteklenmesi ve organize edilmesini istediklerini söyledi. Yarseverlerden Sadri Bingöl, Karlova, geçmiten günümüze kadar at yarlarna hep ev sahiplii yapmtr. At yarlar Karlova kültüründe ayr bir yer almaktadr. lçe merkezi dahil olmak üzere hemen hemen her köyden insanlar tarafndan, özellikle atlarn bakm yaplmakta ve çevre illere de bu atlar götürülmektedir. lçemizde yaayan insanlar için at yarlarnn ayr bir yeri ve önemi var. çünkü insanlar bu spora gönül vermiler. Halk için at yarlar heyecan demek, birliktelik demek, güzellik demek. lçemiz halk da her yl belirli aylarda rutin olarak at yarlar düzenlemekte. Bu yarlara da farkl yerlerden, farkl yalardan atlar getirilmektedir dedi.

Ana Sayfaya Git