Karlıova'da at yarışlarına destek talebi

BİNGÖL'ün Karlıova ilçesinde ikinci kez at yarışı heyecanı yaşandı. Yarışların devlet tarafından desteklenmesi ve organize edilmesini isteyen yarışseverlerden Sadri Bingöl, "At yarışı ilçemize has olarak her yıl düzenleniyordu. Uzun yıllar yapılmayan yarışlar son iki yıldır yapılmaya başlandı. Bu yarışların resmi olarak devlet tarafından organize edilerek desteklenmesi gerekir. Yarışlara olan ilgili giderek azalıyor, aksi halde önümüzdeki yıllar bu yarışlar artık yapılamayabilir" dedi.

Karlıova'da at yarışlarına destek talebi

Karlıova ilçesine bağlı Toklular köyünde düzenlenen geleneksel at yarışları, çevre ilçelerden gelen vatandaşların katılımıyla büyük ilgiyle izlendi. Ödülü vatandaşların belirlediği, biri 3 bin, diğeri 6 bin metre olmak üzere iki kategoride 7'şer koşu sonucunda, birinci gelen atların sahiplerine tam altın verildi.

YARIŞA DESTEK İSTEDİLER

İlçe sakinleri, büyük heyecanla izledikleri yarışların resmi olarak desteklenmesi ve organize edilmesini istediklerini söyledi. Yarışseverlerden Sadri Bingöl, "Karlıova, geçmişten günümüze kadar at yarışlarına hep ev sahipliği yapmıştır. At yarışları Karlıova kültüründe ayrı bir yer almaktadır. İlçe merkezi dahil olmak üzere hemen hemen her köyden insanlar tarafından, özellikle atların bakımı yapılmakta ve çevre illere de bu atlar götürülmektedir. İlçemizde yaşayan insanlar için at yarışlarının ayrı bir yeri ve önemi var. Çünkü insanlar bu spora gönül vermişler. Halk için at yarışları; heyecan demek, birliktelik demek, güzellik demek. İlçemiz halkı da her yıl belirli aylarda rutin olarak at yarışları düzenlemekte. Bu yarışlara da farklı yerlerden, farklı yaşlardan atlar getirilmektedir" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz