Kayapınar çiçek bahçesine döndü

DBP'li belediyeler döneminde sokak ve caddelerde çöplerin dahi toplanmadığı şehirdeki park ve bahçelere Diyarbakır Büyükşehir ile Kayapınar belediyelerince 4 milyon mevsimlik çiçek dikiliyor.

Haberler 29.03.2018 - 08:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda görevlendirme yaplan belediyeler, dikecekleri 4 milyon çiçekle ehri çiçek bahçesine dönütürecek.

DBPli belediye bakanlar yönetiminde hizmetlerinin kesintiye uratlmas ve çöplerin toplanmamas nedeniyle madur olan Diyarbakrllar, belediyeye yaplan görevlendirmenin ardndan hak ettii hizmetlerle buluuyor.

Sosyal belediyecilikte hizmetlerini artran Diyarbakr Büyükehir Belediyesi ile Kayapnar Belediyesi, balattklar proje kapsamnda yl içerisinde aralarnda sümbül, petunya, zinya, mine, leylak ve lalenin de yer ald çiçeklerle cadde, park ve bahçeleri süslüyor.

Belediyeye ait sera ve fidanlk alanda yetitirilen çiçekler, kentin farkl alanlarna dikilmeye baland. Büyükehir Belediyesi ise hazrlklarn tamamlanmasnn ardndan çalmalara balayacak.

- ehrin çehresi deiti

Kayapnar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ali Erdem, Belediye Bakan Vekili Kaymakam Ozan Balcnn talimatyla bir süre önce proje balattklarn söyledi.

6 aylk çalmalarnda mevsimlik çiçek yetitirilmesinde büyük yol kat ettiklerini ifade eden Erdem, yetitirilecek 2 milyon çiçein kentteki cadde, bahçe, park ve sokaklar süsleyeceini anlatt.

Bata Kayapnar ilçesi olmak üzere kenti çiçek bahçesine dönütüreceklerini dile getiren Erdem, öyle devam etti:

Görevlendirme yaplmadan önce Diyarbakrda temizlik ve çevre kirlilii konusunda büyük skntlar yaanyordu. Pis kokular yüzünden belediyeye ar ikayet yaplyordu. Daha önce çöp kokular mevcutken görevlendirmeden sonra yaplan çalmalar sayesinde ehrin çehresi deiti.

Sokak ve caddelerde çiçek kokularn yaymaya çaltklarn aktaran Erdem, Yetitireceimiz 2 milyon çiçei Diyarbakra geneline datp ehrin görüntüsünü deitireceiz. Her taraftan mis kokular yaylacak. Amacmz bundan sonraki nesillere güzel bir çevre brakmak. dedi.

- Parktan çiçek kokular yaylyor

Vatandalardan Emine Odaba (78), belediyelere yaplan görevlendirmenin ardndan caddelerin temizlendiini, yollarn yapldn ve çiçek ekildiini söyledi.

Güzel çiçek kokular her taraf sard. diyen Odaba, kentin çehresinin deimesinde emei geçenlere teekkür etti.

Nefise Kan de görevlendirme yaplan belediyelerin çalmalardan memnun olduunu dile getirdi.

Rengarenk çiçekler sayesinde kentin güzelletiini belirten Kan, Parktan çiçek kokular yaylyor. Allah bu hizmetleri yapanlardan raz olsun. ifadelerini kulland.

- çalmalardan çok memnunuz

Ahmet Zengin ise Diyarbakrn stanbul, Ankara, zmir ve Bursa gibi büyük potansiyele sahip olduunu vurgulad. Diyarbakrn bölgenin merkezi konumunda olduuna dikkati çeken Zengin, unlar kaydetti:

Bize kim hizmet ederse eli öpülür. Bizler hizmete layz. Kim bu kentte bir ta dierinin üzerine brakrsa Allah raz olsun deriz. çalmalardan çok memnunuz. Gezdiimizde cadde ve yollarn yapldn görüyoruz. çiçek ekimi de çok güzel.

Ana Sayfaya Git