Kayapınar çiçek bahçesine döndü

DBP'li belediyeler döneminde sokak ve caddelerde çöplerin dahi toplanmadığı şehirdeki park ve bahçelere Diyarbakır Büyükşehir ile Kayapınar belediyelerince 4 milyon mevsimlik çiçek dikiliyor.

Kayapınar çiçek bahçesine döndü

Diyarbakır'da görevlendirme yapılan belediyeler, dikecekleri 4 milyon çiçekle şehri çiçek bahçesine dönüştürecek.

DBP'li belediye başkanları yönetiminde hizmetlerinin kesintiye uğratılması ve çöplerin toplanmaması nedeniyle mağdur olan Diyarbakırlılar, belediyeye yapılan görevlendirmenin ardından hak ettiği hizmetlerle buluşuyor.

Sosyal belediyecilikte hizmetlerini artıran Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Kayapınar Belediyesi, başlattıkları proje kapsamında yıl içerisinde aralarında sümbül, petunya, zinya, mine, leylak ve lalenin de yer aldığı çiçeklerle cadde, park ve bahçeleri süslüyor.

Belediyeye ait sera ve fidanlık alanda yetiştirilen çiçekler, kentin farklı alanlarına dikilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi ise hazırlıkların tamamlanmasının ardından çalışmalara başlayacak.

- "Şehrin çehresi değişti"

Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Ali Erdem, Belediye Başkan Vekili Kaymakam Ozan Balcı'nın talimatıyla bir süre önce proje başlattıklarını söyledi.

6 aylık çalışmalarında mevsimlik çiçek yetiştirilmesinde büyük yol kat ettiklerini ifade eden Erdem, yetiştirilecek 2 milyon çiçeğin kentteki cadde, bahçe, park ve sokakları süsleyeceğini anlattı.

Başta Kayapınar ilçesi olmak üzere kenti çiçek bahçesine dönüştüreceklerini dile getiren Erdem, şöyle devam etti:

"Görevlendirme yapılmadan önce Diyarbakır'da temizlik ve çevre kirliliği konusunda büyük sıkıntılar yaşanıyordu. Pis kokular yüzünden belediyeye aşırı şikayet yapılıyordu. Daha önce çöp kokuları mevcutken görevlendirmeden sonra yapılan çalışmalar sayesinde şehrin çehresi değişti."

Sokak ve caddelerde çiçek kokularını yaymaya çalıştıklarını aktaran Erdem, "Yetiştireceğimiz 2 milyon çiçeği Diyarbakır'a geneline dağıtıp şehrin görüntüsünü değiştireceğiz. Her taraftan mis kokular yayılacak. Amacımız bundan sonraki nesillere güzel bir çevre bırakmak." dedi.

- "Parktan çiçek kokuları yayılıyor"

Vatandaşlardan Emine Odabaşı (78), belediyelere yapılan görevlendirmenin ardından caddelerin temizlendiğini, yolların yapıldığını ve çiçek ekildiğini söyledi.

"Güzel çiçek kokuları her tarafı sardı." diyen Odabaşı, kentin çehresinin değişmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Nefise Kan de görevlendirme yapılan belediyelerin çalışmalardan memnun olduğunu dile getirdi.

Rengarenk çiçekler sayesinde kentin güzelleştiğini belirten Kan, "Parktan çiçek kokuları yayılıyor. Allah bu hizmetleri yapanlardan razı olsun." ifadelerini kullandı.

- "Çalışmalardan çok memnunuz"

Ahmet Zengin ise Diyarbakır'ın İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi büyük potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Diyarbakır'ın bölgenin merkezi konumunda olduğuna dikkati çeken Zengin, şunları kaydetti:

"Bize kim hizmet ederse eli öpülür. Bizler hizmete layığız. Kim bu kentte bir taşı diğerinin üzerine bırakırsa Allah razı olsun deriz. Çalışmalardan çok memnunuz. Gezdiğimizde cadde ve yolların yapıldığını görüyoruz. Çiçek ekimi de çok güzel."   

Kaynak: Diyarbakır Söz