'Kayıp eser' iddiası

Kültürel varlıklarıyla dünyanın en zengin müzelerinden olan, Yorgun Herkül, Yüzyılın Hazinesi Elmalı Sikkeleri gibi paha biçilmez eserlerin bulunduğu Antalya Arkeoloji Müzesi'nde, envantere göre bazı eserlerin kaybolduğu iddia edildi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca inceleme başlatıldı.

Haberler 10.09.2020 - 00:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kültür ve Turizm l Müdürlüü, dünyann en zengin müzelerinden Antalya Arkeoloji Müzesi envanter kaytlarna göre, baz eserlerin kaybolduuna dair Kültür Varlklar ve Müzeler Genel Müdürlüüne yaz gönderdi. Kültür Varlklar ve Müzeler Genel Müdürlüü, l Müdürlüünün yazl bavurusu üzerine soruturma açarak, inceleme yaplmas için müfetti görevlendirdi. Müfettiin ilerleyen günlerde Antalya Arkeoloji Müzesine gelerek, envanter kaytlar ve kayp olduu iddia edilen eserlerle ilgili inceleme yapaca açkland.

KAYIP ESER DDASI

Kültür ve Turizm l Müdürü brahim Acar, kaybolduu iddia edilen eserlerle ilgili bakanla inceleme yaplmas için yaz gönderdiklerini, söz konusu eserlerin hangileri olduunun belli olmadn söyledi. Acar, u eser kayp, diyemiyoruz. Gelin buray bir daha sayn, dedik. Örnein 3 metrelik heykel de eser, küçük sikke de eser. Bir heykelin küçük parças da eser. Bakanlk muhakkik tayin etmi ve inceleme yapacak. 3-5 eserin krk parças envantere girdi mi girmedi mi, inceleme yaplacak. Envanterdeki tüm parçalarn kayt altna alnmas lazm dedi.

MÜZE ESK MÜDÜRÜNDEN YALANLAMA

Dizinden ameliyat olduu için raporlu olduu örenilen ve kayp eserlerle ilgili sorumlu tutulan müze eski müdürü Mustafa Demirel, temmuz aynda, yaklak 10 yl süren müze müdürlüü görevinden alnmt. Manavgat Müzesine aratrmac olarak görevlendirilen Demirelin, göreve iade için idare mahkemesine dava açt örenildi. DHA muhabirinin telefonla ulat Demirel, basna açklama yapma yetkisi olmadn belirterek, kayp eser olduu iddialarn yalanlad ve bakanlk soruturmas sonucu gerçein ortaya çkacan söyledi.

Ana Sayfaya Git