Kayserili şehit annelerinden Diyarbakır annelerine ziyaret

Şehit annesi Kudret Bayram "Annelerin acısını paylaşmaya geldik. Sonuna kadar annelerin yanındayız. Biz kardeşiz. Kalleşlere inanmayın, boynunuzu da eğmeyin"

Haberler 23.11.2019 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayseriden bir grup ehit annesi, daa kaçrlan çocuklarna kavuma ümidiyle HDP l Bakanl binas önünde bekleyen Diyarbakr annelerine destek ziyaretinde bulundu.

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin, partinin il binas önünde 3 Eylülde balatt oturma eylemi 81inci gününde devam ediyor.

Kayserinin Talas lçe Belediyesinin organizasyonuyla bir araya gelen Kayserili ehit anneleri, oturma eylemini sürdüren anneleri ziyaret etti, hediye olarak al ve Türk bayra verdi.

Evlat nöbeti tutan ailelere çadrda kurulan kazanlarda piirilen mant ikram edildi.

Ziyaret srasnda ehit anneleri, Diyarbakr anneleriyle, Tek millet, tek bayrak, tek devlet, tek vatan, ehitler ölmez vatan bölünmez ve Türk-Kürt kardetir, araclar kalletir sloganlar att.

- Annelerin acs bizim de acmz

ehit annesi Kudret Bayram, burada yapt açklamada, Kayseriden annelere destek amacyla geldiklerini söyledi.

Buradaki annelerin de kendileri gibi aclarnn olduunu belirten Bayram, Allah baka ac göstermesin. nallah biz bir ve beraber olacaz. Biz yavrularmz topraa verdik. Bizim yavrularmz ehit oldu. Kim içimizde hainse Allah onlar kahretsin. Biz kardeiz, el eleyiz. dedi.

Bölücülük yapanlara inanlmamas gerekir. diyen Bayram, unlar kaydetti:

Fakirlikle, yoklukla yavrularmz yetitirene kadar çok zorluk çektik. Nasl bomba attlar? Karde kardee bomba atar m? Annelerin aclarn paylamaya geldik. çok ac, evlat acs baka. Annelerin acs bizim de acmz. Evlat acsn Allah vermesin, çok büyük bir ac. Sonuna kadar annelerin yanndayz. Biz kardeiz. Kallelere inanmayn, boynunuzu da emeyin.

5 yl önce daa kaçrlan olu Roat için Hakkariden gelerek oturma eylemine katlan anne Necibe çiftçi de Diyarbakr anneleri adna kendilerini ziyaret eden ehit annelerine teekkür etti.

Ana Sayfaya Git