Kedilerin muhtarı

Sağlık Mahallesi muhtarı Türkan, evindeki 3 kedinin yanı sıra muhtarlık ofisinde de sokak kedilerinin beslenmesi ve bakımını sağlıyor.

Haberler 08.01.2022 - 12:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BATMAN - BRAHM TOPRAK - Batmanda Salk Mahallesi muhtar Fatma Türkan, muhtarlk ofisinde vatandalara hizmet vermenin yan sra sokak kedilerinin beslenmesi ve bakmlarn da yapyor.

Evinde 3 kedi besleyen muhtar Fatma Türkan, muhtarlk ofisinin önüne gelen kedilerle ilgileniyor ve onlarn ihtiyaçlarn karlyor.

Mahallenin tüm kedilerini elleriyle besleyen Türkan, hasta olanlarn tedavisini yapyor.

Fatma Türkan, muhtar olmadan önce de hayvanlara kar büyük bir sevgisinin olduunu söyledi.

Sokak hayvanlarna barnaklar yapp onlara sahip çktn anlatan Türkan, muhtarlk ofisini halka hizmet etmenin yan sra kedilerin bakmn üstlendii bir yer haline getirdiini belirtti.

- Yllardr kedilerle birlikte yayoruz

Kedilerin beslenmesini saladn anlatan Türkan, sokak hayvanlarna sahip çklmas gerektiini dile getirdi.

Uzun yllardr kedilerle birlikte yaadn, onlarn dilinden anladn belirten Türkan, Onlarla arkada gibiyiz. Ne istediklerini anlyorum. çünkü yllardr kedilerle birlikte yayoruz. dedi.

Evde besledii kedilerle de mutlu olduunu söyleyen Türkan, Muhtarlk ofisini adeta kedi ofisi gibi kullanyorum. Mahalle sakinlerimiz kedileri sakatlandnda veya balarna bir ey geldiinde muhakkak bana bavuruyor. Muhtarmza götürelim, muhtarmz bakar. diyorlar. Muhtarlk ofisine kedilerin ofisi de diyebiliriz. Sadece halkn muhtar deil kedilerin de muhtar saylrm.

Fatma Türkann ei Hac Türkan da ailece hayvanlar çok sevdiklerini dile getirdi.

Kedilerin bakm konusunda eine destek olduunu aktaran Türkan, eiyle sokak hayvanlarna özellikle souk k aylarnda destek olduklarn belirtti.

Ana Sayfaya Git