Kendisi bizim için örnekti!

Ali Gaffar Okkan ve 5 silah arkadaşı için şehadetlerinin 16. yılında saldırıya uğradıkları caddede tören düzenlendi.

Haberler 25.01.2017 - 09:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haince kurulan pusu sonucu Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile 5 silah arkadann, ehit edilmelerinin 16nc yldönümde, ehit edildikleri Sezai Karakoç bulvar üzerinde törenle anld. Anma töreninde konuan l Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Okkann yolunda gideceklerini söyledi.

24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakrda kallece organize edilen pusu sonucu çapraz atee tutularak ehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan, polis memurlar Mehmet Kamal, Selahattin Baysoy, Mehmet Sepetçi, Attila Durmu ve Sabri Kün, Diyarbakr l Emniyet Müdürlüü tarafndan organize edilen anma töreniyle anld. Okkan ve silah arkadann ehit olduu merkez Yeniehir lçesindeki Sezai Karakoç Bulvarnda yaplan anma törenine Diyarbakr Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Emniyet tekilat, gazi ve ehit aileleri yaknlar ile Okkann ehit olmasnn ardndan adlalar Ali Gaffar braklan çocuklar katld.

ASLAN, KENDS BZM çN BR ÖRNEK

Sayg duruu ve stiklal Marnnn okunmas ardndan ehitler için dualar okundu. Törende Emniyet Müdürü Aslan, Okkan ve silah arkadalar için kurulan an defterini imzalad. Aslan, anma töreninde gazetecilere yapt açklamada, Ali Gaffar Okkann yolunda gideceklerini ifade ederek, Ali Gaffar Okkan, bugün hala anlyorsa, demek ki sayn müdürüm buraya çok eyler vermi. Bizler de inallah onun yolunda gideceiz. Kendisi bizim için örnektir dedi.

ONUN SMN TAIMAK çOK GÜZEL BR DUYGU

Ali Gaffar adl çocuklar ise, ehit emniyet Okkann adn tamaktan gurur duyduklarn dile getirerek, Ali Gaffar Okkan, bize çok büyük deerler brakt. O vefat ettikten sonra, babam onun hatras için benim adm Ali Gaffar brakt. Diyarbakr hepsi onu seviyordu. Onun ismini tamak, çok güzel bir duydu. Bu ismin hakkn vermek için onun yolunda gitmek gerekiyor diye konutu. Konumalarn ardndan Okkan ve silah arkadalarn öldürüldüü yerde dikilen anta karanfil braklmasyla tören son buldu.

MEZARI BAINDA ANMA ETKNL

Buarada Okkan için Sakaryann Hendek ilçesindeki kabri banda düzenlenen anma törene, ei Zerrin Okkan, kz Sezin Okkan çalkan, ailesi, yaknlar ile Sakarya Vali Yardmcs Bekir Dnkrc, l Emniyet Müdürü Eyüp Pnarba, Hendek Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Bakan rfan Püsküllü, askeri erkan, polisler ve vatandalar katld.

Sayg duruunda bulunulduktan sonra stiklal Marnn okunduu törende konuan Dnkrc, Okkan rahmet ve minnetle andklarn belirtti. Okkann Türkiyenin istiklal ve istikbali için canla bala çalarak etkin, verimli, vatanda odakl hizmetlerde bulunduunu anlatan Dnkrc, unlar söyledi: Rahmetli Ali Gaffar Okkan müdürümüz vatanna sahip çkmtr. Bu nöbeti bizler devraldk. 7den 77ye hep birlikte nöbetimize sahip çkmaya devam edeceiz, bizden sonraki nesillere bu nöbeti anla erefle aktaracaz. çinde bulunduumuz corafyann jeopolitik konumu da dikkate alnarak, birliimiz, beraberliimiz, bölünmez bütünlüümüz adna her zamankinde daha fazla, bir, iri ve diri olmak için bilimsel, bütüncül, proje balaml, gelecek yönelimli çalmalyz. Bata ehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan olmak üzere tüm ahitlerimiz, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anyorum.

Konumalarn ardndan Okkan için mezar banda Kuran- Kerim okundu, dua edildi. Okkann ei Zerrin Okkan, kz ve ailesi törende taziyeleri kabul etti.

Ana Sayfaya Git