Kendisi bizim için örnekti!

Ali Gaffar Okkan ve 5 silah arkadaşı için şehadetlerinin 16. yılında saldırıya uğradıkları caddede tören düzenlendi.

Kendisi bizim için örnekti!

Haince kurulan pusu sonucu Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ile 5 silah arkadaşının, şehit edilmelerinin 16'ncı yıldönümde, şehit edildikleri Sezai Karakoç bulvarı üzerinde törenle anıldı. Anma töreninde konuşan İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Okkan'ın yolunda gideceklerini söyledi.

24 Ocak 2001 tarihinde Diyarbakır'da  kalleşce organize edilen pusu sonucu çapraz ateşe tutularak şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan, polis memurları; Mehmet Kamalı, Selahattin Baysoy, Mehmet Sepetçi, Attila Durmuş ve Sabri Kün, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü tarafından organize edilen anma töreniyle anıldı. Okkan ve silah arkadaşının şehit olduğu merkez Yenişehir İlçesi'ndeki Sezai Karakoç Bulvarı'nda yapılan anma törenine Diyarbakır Emniyet Müdürü Tacettin Aslan, Emniyet teşkilatı, gazi ve şehit aileleri yakınları ile Okkan'ın şehit olmasının ardından adlaları Ali Gaffar bırakılan çocuklar katıldı.

ASLAN, KENDİSİ BİZİM İÇİN BİR ÖRNEK

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nının okunması ardından şehitler için dualar okundu. Törende Emniyet Müdürü Aslan, Okkan ve silah arkadaşları için kurulan anı defterini imzaladı. Aslan, anma töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, Ali Gaffar Okkan'ın yolunda gideceklerini ifade ederek, "Ali Gaffar Okkan, bugün hala anılıyorsa, demek ki sayın müdürüm buraya çok şeyler vermiş. Bizler de inşallah onun yolunda gideceğiz. Kendisi bizim için örnektir" dedi.

"ONUN İSMİNİ TAŞIMAK ÇOK GÜZEL BİR DUYGU"

Ali Gaffar adlı çocuklar ise, şehit emniyet Okkan'ın adını taşımaktan gurur duydukların dile getirerek, "Ali Gaffar Okkan, bize çok büyük değerler bıraktı. O vefat ettikten sonra, babam onun hatırası için benim adımı Ali Gaffar bıraktı. Diyarbakır'ı hepsi onu seviyordu. Onun ismini taşımak, çok güzel bir duydu. Bu ismin hakkını vermek için onun yolunda gitmek gerekiyor" diye konuştu. Konuşmaların ardından Okkan ve silah arkadaşlarını öldürüldüğü yerde dikilen anıta karanfil bırakılmasıyla tören son buldu.

MEZARI BAŞINDA ANMA ETKİNLİĞİ

Buarada Okkan için Sakarya'nın Hendek ilçesindeki kabri başında düzenlenen anma törene, eşi Zerrin Okkan, kızı Sezin Okkan Çalışkan, ailesi, yakınları ile Sakarya Vali Yardımcısı Bekir Dınkırcı, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, askeri erkan, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı'nın okunduğu törende konuşan Dınkırcı, Okkan'ı rahmet ve minnetle andıklarını belirtti. Okkan'ın Türkiye'nin istiklal ve istikbali için canla başla çalışarak etkin, verimli, vatandaş odaklı hizmetlerde bulunduğunu anlatan Dınkırcı, şunları söyledi: "Rahmetli Ali Gaffar Okkan müdürümüz vatanına sahip çıkmıştır. Bu nöbeti bizler devraldık. 7'den 77'ye hep birlikte nöbetimize sahip çıkmaya devam edeceğiz, bizden sonraki nesillere bu nöbeti şanla şerefle aktaracağız. İçinde bulunduğumuz coğrafyanın jeopolitik konumu da dikkate alınarak, birliğimiz, beraberliğimiz, bölünmez bütünlüğümüz adına her zamankinde daha fazla, bir, iri ve diri olmak için bilimsel, bütüncül, proje bağlamlı, gelecek yönelimli çalışmalıyız. Başta Şehit Emniyet Müdürümüz Ali Gaffar Okkan olmak üzere tüm şahitlerimiz, ebediyete intikal eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

Konuşmaların ardından Okkan için mezarı başında Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Okkan'ın eşi Zerrin Okkan, kızı ve ailesi törende taziyeleri kabul etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz