Kent arandı

Diyarbakır’da yaklaşık bin polisin katılımı ve dedektör köpeklerle helikopter destekli asayiş uygulaması yapıldı.

Haberler 10.02.2018 - 10:38 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Huzur ve güven ortamnn salanmasna yönelik Diyarbakr Emniyet müdürlüünün yürüttüü ok asayi uygulamalar dün de yapld. Bin polisin katld genel asayi aramas hava destekli yapld.

Diyarbakr Emniyet Müdürlüü Asayi ube Müdürlüü koordinesinde, Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele ube Müdürlüü, Narkotik ube Müdürlüü, Güvenlik ube Müdürlüü, Özel Harekat ube Müdürlüü, çocuk ube Müdürlüü ile Havaclk ube Müdürlüünde görevli polislerden oluan yaklak bin kiilik ekip, dedektör köpeklerle kent genelinde asayi uygulamas gerçekletirdi.

Balar ilçesi Dörtyol semtinde araçlar kontrol eden güvenlik güçleri, üpheli gördükleri araçlar durdurup, içerisinde bulunanlar üst aramasndan geçirip GBT sorgusunu yapt. Asayi uygulamasnda bulunan dedektör köpekler de eitimcilerinin talimatlar ile araçlar didik didik arad. Uygulamaya helikopter de havadan destek verdi.

Uyuturucu bamllarnn mekanna baskn

Asayi uygulamasnda, uyuturucu kullananlarn mekan haline gelen Batkent semtindeki bo araziyi gezen güvenlik güçleri, burada üpheli gördükleri ahslarn üzerlerini arayp, GBT sorgusundan geçirdi. Üzerinde uyuturucu bulunan bir ahs, ifadesinin alnmas için emniyete götürüldü.

Geç saatlere kadar sürecen ve kentin merkez ilçelerindeki birçok noktada yürütülen uygulamann sonuçlarnn daha sonra açklanaca bildirildi.

Ana Sayfaya Git