Görüş Bildir

Kent arandı

Diyarbakır’da yaklaşık bin polisin katılımı ve dedektör köpeklerle helikopter destekli asayiş uygulaması yapıldı.

Kent arandı

Huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik Diyarbakır Emniyet müdürlüğü'nün yürüttüğü "şok" asayiş uygulamaları dün de yapıldı. Bin polisin katıldığı genel asayiş araması hava destekli yapıldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Narkotik Şube Müdürlüğü, Güvenlik Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü, Çocuk Şube Müdürlüğü ile Havacılık Şube Müdürlüğünde görevli polislerden oluşan yaklaşık bin kişilik ekip, dedektör köpeklerle kent genelinde asayiş uygulaması gerçekleştirdi.

Bağlar ilçesi Dörtyol semtinde araçları kontrol eden güvenlik güçleri, şüpheli gördükleri araçları durdurup, içerisinde bulunanları üst aramasından geçirip GBT sorgusunu yaptı. Asayiş uygulamasında bulunan dedektör köpekler de eğitimcilerinin talimatları ile araçları didik didik aradı. Uygulamaya helikopter de havadan destek verdi.

Uyuşturucu bağımlılarının mekanına baskın

Asayiş uygulamasında, uyuşturucu kullananların mekanı haline gelen Batıkent semtindeki boş araziyi gezen güvenlik güçleri, burada şüpheli gördükleri şahısların üzerlerini arayıp, GBT sorgusundan geçirdi. Üzerinde uyuşturucu bulunan bir şahıs, ifadesinin alınması için emniyete götürüldü.

Geç saatlere kadar sürecen ve kentin merkez ilçelerindeki birçok noktada yürütülen uygulamanın sonuçlarının daha sonra açıklanacağı bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi