Kentsel dönüşüme tepki!

HDP Diyarbakır milletvekilleri Sibel Yiğitalp ve Feleknas Uca ile Sur Platformu üyeleri, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkımlara tepki için basın açıklaması yaptı.

Haberler 31.10.2017 - 08:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Sur ilçesinin Alipaa ve Lalebey mahallelerinde kentsel dönüüm kapsamnda yaplan ykmlara tepki amacyla HDP Diyarbakr milletvekilleri Sibel Yiitalp ve Feleknas Uca, DTK E Bakan Leyla Güven ve Sur Platformu üyeleri, ykmn sürdüü Alipaa Mahallesinde basn açklamas yapmak istedi.

KENTSEL DÖNÜ TEPKS

çevrede youn güvenlik önlemi alnrken, açklama öncesinde, bir polis yetkilisi, HDPli Felaknas Uca ile görütü. Polis yetkilisi, OHALi gerekçe göstererek açk alanda sadece milletvekililerinin açklama yapabileceini söyledi. HDPli Uca ile Yiitalp ise polislerin açklamann yaplaca alandan uzaklamasn istedi. Bunun üzerine bölgedeki polisler açklamay uzaktan takip etti.

GTMEK STEMYORLAR

Surdaki kentsel dönüümle ilgili açklamay yapan HDPli Sibel Yiitalp, 7 bin yllk bir tarihin ykldna tank olduklarn söyledi. Yiitalp, Burada yaayan binlerce insan, elektrik, suyunu keserek, zorun gücüyle göç ettirmeye çalyorlar. Burada yklan tarihi evlerin talarnn nereye götürüldüü bilinmiyor. Oysa ki bunlarn da kayt altna alnmas gerekiyor. nsanlarn evini bir gece anszn ykp, nerede yaacaklarn söylemiyorlar. nsanlara buradan gidip gitmeme konusunu hiç sordunuz mu? Buradaki insanlar gitmek istemediklerini defalarca dile getirdiler. Ama siz, zorun gücüyle onlar buradan göndermek istiyorsunuz. Burada yaayan 35 bin insan nerede yaayacak? nsan hayatn bu kadar hafife almann, iradesini bu kadar hafife alma hakkn nerede buluyorsunuz? Bu insanlarn yaam, salk, eitim hakkn yok sayarak nasl bir siyaset yapyorsunuz? diye konutu.

Açklamann ardndan katlmclar Alipaa ve Lalebey mahallelerindeki ykm çalmalarn yerinde inceledi.

Ana Sayfaya Git