"Kimyasal hadım yasallaşmalı"

"Hem biz sivil toplum kuruluşları hem de halkın beklentisi, verilebilecek en ağır cezalarla bu insanların yargılanması ve şiddet meselelerinde sürekli dile getirdiğimiz iyi hal indirimlerinin kaldırılmasıdır. Biz ayrıca bu tarz vakalarda Danıştay kararı ile iptal edilen mevzuattaki kastrasyon (kimyasal hadım) uygulamasının yeniden revize edilerek yasallaşmasını ve tekrar gündeme alınmasını teklif ediyoruz"

Haberler 22.02.2018 - 10:57 Son Güncelleme : 22.02.2018 - 10:58

Kadn ve Demokrasi Dernei (KADEM) Bakan Doç. Dr. Sare Aydn Ylmaz, çocuklara yönelik istismar suçlarna ilikin Hem biz sivil toplum kurulular hem de halkn beklentisi, verilebilecek en ar cezalarla bu insanlarn yarglanmas ve iddet meselelerinde sürekli dile getirdiimiz iyi hal indirimlerinin kaldrlmasdr. Biz ayrca bu tarz vakalarda Dantay karar ile iptal edilen mevzuattaki kastrasyon (kimyasal hadm) uygulamasnn yeniden revize edilerek yasallamasn ve tekrar gündeme alnmasn teklif ediyoruz. dedi.

Doç. Dr. Ylmaz, çocuk istismarna yönelik cezai müeyyidelerin tekrar ele alnmasyla ilgili, açklama yapt.

Son zamanlarda basn organlarnda daha fazla yer bulmasyla birlikte toplumun çokça tepkisini gören iddet, istismar ve tecavüz olaylarnn artk küçücük yavrulara kadar uzandn ifade eden Ylmaz, herkese kar her türlü iddetin karsnda olduklarn ancak söz konusu madur küçük bir çocuk olunca, tüm insanlk suçlarnn en aryla kar karya kalndn dile getirdi.

Ylmaz, böyle bir davrann savunmasz bir çocua ruh sal yerinde olan bir insan tarafndan yaplm olabileceini düünmenin akln kaldrabilecei bir durum olmadn vurgulayarak, Bu nedenle cinsel istismar ve tecavüze kalkan bu kiilere yasalarca verilebilecek en ar cezalarn verilmesini savunuyoruz. dedi.

- Kimyasal hadm, yeniden revize edilerek yasallamal

Bu balamda Bakanlar Kurulu Toplantsnda, çocuklarn korunmasna yönelik suçlarda cezalarn arttrlmasnn gündeme alnaca ve suça ilikin koruma tedbirlerinin komisyon raporuna göre tekrar düzenlenecei haberinin herkesi sevindirdiini dile getiren Ylmaz, unlar dile getirdi:

Bu konuda hem biz sivil toplum kurulular hem de halkn beklentisi; verilebilecek en ar cezalarla bu insanlarn yarglanmas ve iddet meselelerinde sürekli dile getirdiimiz iyi hal indirimlerinin kaldrlmasdr. Biz ayrca bu tarz vakalarda Dantay karar ile iptal edilen mevzuattaki kastrasyon (kimyasal hadm) uygulamasnn yeniden revize edilerek yasallamasn ve tekrar gündeme alnmasn teklif ediyoruz.

Bu iin yasalarla caydrc bir boyut kazanmasnn yannda toplantda da dile getirildii gibi olay gerçeklemeden önleyici tedbirlerin alnmas, toplumumuza cinsel istismara yönelik neler yaplmas gerektii anlatlmas gerekiyor.

iddet ve istismarn tüm insanln meselesi olduunu ifade eden Ylmaz, sözlerine öyle devam etti:

Bunun çocuklarmza kadar uzanmas bir insan, bir kadn, bir anne olarak beni yürekten sarsmaktadr. Artk herkese kar her türlü iddetin toplumun tüm kesimlerince reddedilerek birlikte mücadele verilmesi gerektiini çok daha açkça görmekteyiz. KADEM bu anlamda gerek devletimiz nezdinde balatlan çalmalarn ve gerekse tüm sosyal platformlarda konu ile ilgili tartmalarn içinde yer alarak konunun takipçisi ve savunucusu olacaktr.

Ana Sayfaya Git