Klavye eğitim!

Dicle Üniversitesi bünyesinde bir yıla yakın zamandır yürütülen On Parmak Klavye Eğitiminde Farkındalık Projesi, korona virüs salgını sebebi ile uzaktan eğitim şeklinde devam ediyor. Proje kapsamında klavye eğitimi almak isteyen katılımcılar evlerinden internet aracılığı ile derslere katılabilecek.

Haberler 23.04.2020 - 10:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhuriyet Savcs Baki Yiit çakmakkaya tarafndan hazrlanan projeyle, salgn nedeni ile evde geçirilen zorunlu sürenin faydal bir amaca yönlendirilmesi ve katlmclarn hayatlar boyunca kullanabilecekleri bir beceri kazanmalar hedefleniyor. Konuyla ilgili açklamalarda bulunan çakmakkaya, Uzaktan eitimin önemine toplam kalite yönetimi üzerine yazdmz kitap ve makalelerde deinmitik. Teknik klavye kullanmnn yaygnlamas amac ile uzun zamandr çalmalar yürütürken ayn zamanda online eitim ve sertifika programlar hazrlyorduk. Korona virüs salgn nedeni ile uygulanan zorunlu kstlamalar mekandan bamsz olarak yürütülebilen uzaktan eitimin önemini bir kez daha göstermitir. Biz de insanlarn sosyal hayattan izole olduu bu dönemde evde geçirdikleri süreyi verimli bir ekilde deerlendirebilmeleri amac ile online eitimlere baladk. Bu tür eitimlerin yaygnlamasnn katlmclarn salgn nedeni ile yaplan kstlamalara uyumunu arttracan süreç sonunda altn bilezik olarak nitelendirebileceimiz yeni bir beceri ile kendilerini daha iyi hissedeceklerini düünüyor, bir an önce geçmesini istediimiz korona virüs sürecinde evde kal kiisel geliimini arttr klavye ören diyoruz dedi.

KORONA VRÜS SÜREC TEKNOLOJ KULLANIMINI ARTTIRDI

Korona virüs salgn ile teknoloji kullanmnn arttna da deinen çakmakkaya korona virüs salgn ile insanlarn internette daha fazla vakit geçirmeye baladn söyledi. Teknolojinin insan hayatnda daha fazla yer edineceini aktaran çakmakkaya, bilgisayara veri giriini salayan klavye kullanmnn da günümüzde kiisel kullanclar için olduu kadar i verimlilii açsndan da önem tadn dile getirdi. Üniversiteye eriimin kolay olduu, mezun saysnn artt bu günlerde ie almlarda mutlaka ayrc özelliklerin arandn vurgulayan çakmakkaya, örenciler yannda i yerlerinde çalan kiiler ile günlük kullanclarn da bilgisayar banda ksa sürede çok i yapmak isteyeceklerinden klavye eitiminin önem kazandn, virüs salgn esnasnda evden çkmayarak kiisel geliimin artrlmasnn faydal olacana inandn sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git