Komandolara Vali teşekkürü

Diyarbakır'daki operasyonlara katılan komando birliklerine validen teşekkür belgesi.

Haberler 20.12.2017 - 09:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanl 2inci Jandarma Komando Tabur Komutanlnda görevli komondo birlikleri, 17 Ekim 2017 tarihihren bu yana PKKya yönelik düzenlenen operasyonlara katlarak yaptklar baarlardan dolay Vali Hasan Basri Güzelou tarafndan teekkür belgesi verildi. Geçici görevleri tamamlanan komando birliklerini valilik makamnda arlayan Vali Güzelolu, Diyarbakr terörden arndrmann vazifeleri olduunu belirterek, öyle dedi:

TERÖRLE MÜCADELE

Bugün görevi bitirirken sizleri biz uurlarken bütün bu dönemde ortaya koyduunuz baarl çalmalar için sizlere ve sizlerin ahsnda görev alan tüm personelimize içtenlikle teekkür ediyorum. Diyarbakr olarak ortaya koyduunuz bu çok üstün görevden dolay bata komutanlarnz olmak üzere bütün dier komutanlarnza da ayn dileklerimizi iletiyorum. nann her birinizin çabas bizi geleceimize ve birlikte arzuladmz inallah aydnlk yarnlarmza tayacak. 4 ay yaklak önce devraldnz bu görevde, ayrlrken bilin ki Diyarbakr sizlerin katklaryla geldiniz günden daha güvenli, daha huzurlu ve üphesiz daha bu anlamda güçlü olacak.

HAYATIN ANLAMSIZLII

Ben ayrlrken her birinize belki olmasa da sizlerin ahsnda bütün arkadalarnz hem tebrik etmek, hem de ortaya koyduu bu çok önemli anlaml ve baarl hizmetler nedeni de teekkür etmek için çardm. Bugün bu masada bulunan hepimizin ve herkesin ortak sevdas, en büyük amac ve hayatn feda eden tek davas devlet ve milletin bekasdr. En büyük görev, en büyük sadakat vatana ve devlete yaplm görev ve adanm bir hayattr. Hayatn anlamszl ancak bu deerlerle anlaml olan ve kalcl ve ölümsüzlüü ancak böyle tanmlanan bir hayat olursa anlaml olur. Biz bu topraklar kanmzla, canmzla ve bugüne kadar büyük fedakrlklarmzla elimizde tuttuk. Dostumuza güven, dümanmza her zaman ürperti salan bir kararlln temsilcisi olduk.

Vali Güzelolu, devlet kavramnn hiçbir zaman, hiçbir zaman zedelenmesine devlet ve bamszlmzn simgesi olan bayran, özgürlüün zedelenmesine izin vermediklerini ifade etti. Vali Hasan Basri Güzelou, öyle devam etti:

BAARILAR ÖDÜLLENDRLD

Öylesine bir karar sergiledik ki, bu yüzyln banda bu topraklarda verdiimiz mücadele mazlum milletlerin kurtuluuna vesile oldu. Birçok devletin kurmasna, halkn özgürlüüne kavumasna öncü oldu. Bugün de ayn kararllkla yolumuza devam ediyoruz. Milli ve yerli bir duruumuzla, teknolojimizle ve savunma sanayimizle her alanda artk bölgede ve dünya üzerinde oyun kuran, bizim dmzda planlar kar, bizim dmzda oluan, Türkiyeyi dlayan bütün tutumlara kar duran bir politikann ve gücün temsilcisi olduk. En büyük kararllmz devlet ve milletin bütünlemesi bu ülküler ve bu idealler uruna bu heyecanla ve bu imanla bu milletin askerinin, polisinin, korucusunun ve kendisinin ayn hedefle bulumasdr. Biz büyüklüümüzü buradan alyoruz, asaletimiz buradan alyoruz, duruumuz buradan alyoruz. Sizlere de onun bugün ete kemie bürünmü temsilcilerisiniz. Ben hepinize sizlerin ahsnda ki bütün Bornova Tugaynn 2nci Alaynn tüm deerli personeline milletimiz olarak ve Diyarbakr olarak teekkür ediyoruz. Önünüzdeki görev ve askerlik hayatnzda salk, mutluluk, baar, esenlikler diliyorum.

Konuma ardndan Vali Güzelolu, Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanl 2nciJandarma Komando Tabur Komutan Jandarma Yarbay Nejdet Karacaya teekkür belgesini verdi.

Ana Sayfaya Git