Köpeğe katarakt ameliyatı yapıldı

Mardin'de göz doktorları bir köpeğe katarakt ameliyatı yaptı.

Haberler 29.03.2019 - 02:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardin Büyükehir Belediyesine bal Sokak Hayvanlar Rehabilitasyon Merkezi ekipleri, Merkez Artuklu ilçesi Nur Mahallesinde bir sokak köpeinin dengesiz hareketleri olduu ihbar üzerine hayvan merkeze getirdi.

Yaplan muayenesinde köpein 2 gözünde de ileri derecede katarakt olduu tespit edildi. Durumun iletilmesi üzerine göz doktorlar Gülistan Oyur, Leyla Hazar ve ule Barman Kakil, veteriner hekimlerle birlikte merkezdeki hayvan hastanesinde Ayaz ismi verilen köpein gözlerini ameliyat etti.

Yaklak bir saat süren baarl operasyonda köpein gözlerine lens takld.

Merkez sorumlusu Nurettin Bozda, bir ihbar sonucu Artuklu Üniversitesi kampüsü civarndan aldklar 6-7 yalarndaki bir köpein gözlerinin görmediini fark ettiklerini söyledi.

Köpee katarakt ameliyat yapld

Köpein salk açsndan herhangi bir sorunun bulunmadn, sadece gözlerinden bir sknt yaadn belirlediklerini kaydeden Bozda, Burada ameliyat edildi. Göz doktorlar köpein 2 gözüne de lens yerletirdi. dedi.

Göz doktoru Gülistan Oyur ise daha önce böyle bir deneyiminin olmadna iaret ederek, nsanlarda yaplan operasyonun bir benzeri. Her 2 gözde ileri seviyede katarakt vard. ifadesini kulland.

Doktor Leyla Hazar da ilk kez bir köpein katarakt ameliyatna katldn dile getirdi.

Ana Sayfaya Git